Abazović: Istragu ubistva Duška Jovanovića preuzela nova tužiteljka, do sada bilo ogromnih opstrukcija

Tužiteljka koja je preuzela istragu kazala je da će intenzivirati rad, ne bi li izvršioce i nalogodavce privela pravdi. "Da nije bilo opstrukcija, ovo bi možda bilo davno riješeno", rekao je premijer

80472 pregleda 65 reakcija 57 komentar(a)
Abazović, Foto: Boris Pejović
Abazović, Foto: Boris Pejović

Istragu ubistva Duška Jovanovića preuzela je nova tužiteljka Danka Ivanović Đeri , kazao je premijer Dritan Abazović.

On je to rekao nakon sastanaka u gluvoj sobi, organizovanog u cilju poboljšanja koordinacije istraga napada na novinare, sa posebnim naglaskom na ubistvo urednika "Dana" Duška Jovanovića iz 2004. godine.

Sastanku su, pored premijera, i ministara Zorana Miljanića i Filipa Adžića, koji je i član komisije, prisustvovali i vršiteljka dužnosti vrhovne državne tužiteljke Tatjana Begović, direktor Uprave policije Nikola Terzić, direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost Boris Milić, šef Specijalnog policijskog odjeljenja Predrag Šuković, tužiteljka Jelena Đaletić, tužilac Miroslav Turković i predsjednik Komisije za praćenje postupanja u istragama o napadima na novinare Mihailo Jovović.

Sa sastanka
Sa sastankafoto: Rade Koprivica/Vlada Crne Gore

Abazović je, čestitajući medijskim poslenicima Dan slobode medija, kazao da je taj slučaj prioritet.

On je kazao da im nije objašnjeno zbog čega još nisu saslušani svjedoci koje je predložila Komisja.

Dritan Abazović
foto: Boris Pejović

Tužiteljka koja je preuzela istragu ubistva urednika "Dana" kazala je da će intenzivirati rad, ne bi li izvršioce i nalogodavce privela pravdi.

Ona je objasila da je tim predmetom zadužena već izvjesno vrijeme i da su analizirali sve predmete formirane zbog ubistva Jovanovića.

tužiteljka slučaj Jovanovića
foto: Boris Pejović

Abazović je kazao da je u toj istrazi bilo ogromnih opstrukcija, da je postupajućoj tužiteljki sada dosta teže da postupa u tom predmetu, jer ni neki svjedoci nisu među živima.

"Da nije bilo opstrukcija, ovo bi možda bilo davno riješeno", rekao je Abazović.

Ministar Miljanić rekao je da su na sastanku razjašnjene mnoge stvari koje Komisiji nisu bile najjasnije.

On je izrazio očekivanje da će se u narednom periodu doći do dokaza o umiješanosti svih koji su učestvovali u tom zločinu, koji je, kako je kazao, kamen o vratu pravu i pravdi u Crnoj Gori.

Ministar Adžić rekao je da su se dogovorli da svi nadležni daju dodatan napor da rasvijetle sve napade na novinare, ali da moraju biti procesuirani i svi koji su bili prepreka u tim istragama.

Bonus video: