Na Žabljaku oduzet pištolj i vazdušna puška, prekršajne prijave protiv dvije osobe

Policija u nastavku aktivnosti na pronalasku oružja u ilegalnom posjedu tokom sedmice obavili pretres više objekata u Nikšiću, Šavniku, Žabljaku i u Pjevljima

10150 pregleda 8 komentar(a)
Foto: Uprava policije
Foto: Uprava policije

Policija je na Žabljaku oduzela pištolj i pušku i podnijela prekršajne prijave protiv M.O. i V.V. iz tog grada.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, njihovi službenici su po naredbama sudije za istragu Osnovnog suda u Žabljaku, obavili pretres porodične kuće i drugih prostorija koje koriste M.O. i V.V.

"Od M.O. oduzet je pištolj marke 'Crvena Zastava' M57 kalibra 7.62 mm sa 14 komada municije, u ilegalnom posjedu. Od V.V. policija je oduzela vazdušnu pušku koja nije bila prijavljena nadležnom organu, shodno Zakonu o oružju", navodi se u saopštenju policije.

Dodaje se da su policijski službenici Regionalnog centra bezbjednosti "Zapad" u nastavku aktivnosti na pronalasku oružja u ilegalnom posjedu tokom sedmice obavili pretres objekata na šest lokacija - na po jednoj lokaciji u Nikšiću i u Šavniku i na po dvije lokacije na Žabljaku i u Pjevljima.

"U istom periodu, dakle za pet dana, građani su shodno akciji Uprave policije 'Poštuj život vrati oružje' predali mjesno nadležnim organizacionim cjelinama Regionalnog Centra 'Zapad' 15 komada oružja (šest pušaka, osam pištolja i jedan revolver), 1.030 komada municije različite vrste i kalibra, dvije ručne bombe i osam detonatorskih kapisli", navodi se u saopštenju

Bonus video: