Agović uhapšen zbog zlostavljanja partnerke: Pobjegao policiji skokom sa sprata, pronašli ga u bolnici

Nakon saslušanja u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, okrivljenom određeno zadržavanje do 72 sata Agović je, prema policijskim podacima, pripadnik podgoričkog ogranka škaljarskog kriminalnog klana

54225 pregleda 228 reakcija 10 komentar(a)
Tužiteljka odredila zadržavanje osumnjičenom članu škaljarskog klana (Ilustracija), Foto: Shutterstock
Tužiteljka odredila zadržavanje osumnjičenom članu škaljarskog klana (Ilustracija), Foto: Shutterstock

Pripadnik podgoričkog ogranka škaljarskog klana Saša Agović uhapšen je zbog sumnje da je zlostavljao dvadesettrogodišnju partnerku V. Đ.

Nakon saslušanja u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici njemu je juče određeno zadržavanje do 72 sata, a na teret mu se stavlja krivično djelo zlostavljanje, odgovorio je “Vijestima” rukovodilac ODT Podgorica, tužilac Duško Milanović.

”Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici formiralo je krivični predmet protiv osumnjičenog A.G., zbog krivičnog djela zlostavljanje, izvršenog 22. maja 2023. godine, na štetu V. Đ. Nakon saslušanja osumnjičenom je određeno zadržavanje do 72 časa od časa lišenja slobode”, rekao je Milanović.

Prema saznanjima Vijesti, dvadesettrogodišnja Podgoričanka 22. maja prijavila je policiji da je Agović zlostavlja, nakon čega su inspektori pokušali da ga pronađu.

Navodno, kada je policija pokušala da uđe u stan u kom se krio, u zgradi u Central Pointu, Agović je skočio sa prvog sprata, polomivši petu i ruku.

Uhapšen je nedugo nakon toga u bolnici, gdje je doveden na ukazivanje pomoći.

Iz Uprave policije nijesu željeli da preciziraju da li im je Agović u jednom trenutku uspio pobjeći i to skokom sa terase.

Sagovornik iz te bezbjednosne institucije rekao je da će način na koji je Agović povrijeđen, pa i to kako je zadobio lom pete, biti utvrđen tokom istrage.

Prijavila, pa branila Agovića

Jedan od izvora rekao je da su i kod dvadesettrogodišnjakinje konstatovane povrede.

Nijesu precizirali šta je tačno ona prijavila, odnosno, kako je Agović, kako se sumnja, zlostavljao i mučio kćerku poznatog crnogorskog biznismena.

Nakon što je Agović uhapšen, dvadesettrogodišnjakinja je pokušala da povuče prijavu, saznanju Vijesti.

Ona je, navodno, inspektorima tvrdila da se sama povrijedila, a zahtijevala je i da njenog partnera puste na slobodu. Postupajuća tužiteljka mu je, međutim, odredila zadržavanje.

Krivičnim zakonikom propisano je da će se zatvorom do jedne godine kazniti onaj ko zlostavlja drugog ili prema njemu postupa na način kojim se vrijeđa ljudsko dostojanstvo.

Ko je Agović?

Agović je godinama poznat organima gonjenja, a u policijskim spisima označen je kao bezbjednosno interesantno lice.

Hapšen je u velikoj policijskoj akciji krajem 2017. godine, tokom koje su inspektori, u glavnom gradu, pretresli 21 stan, mahom one u kojima žive osobe povezane sa nekoliko crnogorskih klanova.

Sredinom decembra 2019. godine uhapšen je opet, i to nakon što je policija, pretresom, na imanju njegove porodice pronašla ukradeni dvotočkaš, automatsku pušku, metke i tri ručne bombe.

Iako su kod njega došli zbog prijave da je prijetio pištoljem dvojici Podgoričana, naknadno je optužen da je dio kriminalne organizacije sada ubijenog Stevana Stamatovića, koja je u maju 2017. godine planirala likvidaciju Radojice Zekovića.

Članom te krimi-ekipe SDT ga je označilo nakon što je vještačenjem kese u kojoj se nalazilo oružje pronađen DNK profil Dejana Deletića, jednog od optuženih za postavljanje bombe pod automobil Zekovića.

Optužnica protiv njega podnijeta je početkom 2021. godine, nakon što su istragom dokazane njegove veze sa grupom pokojnog Stamatovića i učešće u planiranjima izvršenja najtežih krivičnih djela.

Dvogodišnju kaznu izdržao je u Istražnom zatvoru zatvoru, gdje je i čekao presudu.

Ekipa pokojnog Stamatovića je, krajem 2019. godine, osuđena u Višem sudu u Podgorici na ukupno 41 godinu zatvora zbog stvaranja kriminalne organizacije i pokušaja likvidicije Zekovića.

Ubijenom šefu podgoričkog ogranka škaljarskog klana, Stamatoviću, tada je odmjerena kazna od 12 godina zatvora, dok su kao saizvršioci za teško ubistvo u pokušaju Milan Lješnjak i Deletić osuđeni na po 9 i po godina robije.

Aleksandar Bojović i pokojni Đorđije Božović osuđeni su na po tri i po godine, a Stefan Balević na tri godine zatvora zbog pripadništva kriminalnoj organizaciji i nedozvoljenog držanja oružja.

Prema presudi, Stamatović je formirao kriminalnu grupu koja je, između ostalog, pokušala likvidaciju Zekovića 20. maja 2017. godine. Podgorička policija je spriječila ovu akciju i tada je na licu mjesta uhapšen Deletić, a Lješnjak je pobjegao.

Stamatović i jedan od šefova škaljarskog klana Igor Dedović ubijeni su 19. januara 2020. godine u Atini, a tu, dvostruku likvidaciju, naručili su i platili šefovi kavačkog kriminalnog klana.

Božović je poginuo 4. marta te godine, u eksploziji automobila, na parkingu ispred marketa “Lida” u Dalmatinskoj ulici u Bloku 6 u Podgorici.

Bonus video: