Agović će se sa slobode braniti optužbi da je zlostavljao partnerku

Agovićev branilac, advokat Damir Lekić tvrdi da su događaj od 22. maja porodica oštećene i njen punomoćnik pogrešno shvatili što je rezultiralo nesporazumom koji je doveo do prijave protiv Agovića

18840 pregleda 9 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Pripadnik podgoričkog ogranka škaljarskog klana Saša Agović sa slobode će se braniti optužbi da je zlostavljao dvadesettrogodišnju partnerku V. Đ.

On je uhapšen 22. maja nakon što je V. Đ. prijavila policiji da je partner zlostavlja.

Ona je kasnije pred inspektorima i tužilaštvom tvrdila da se sama povrijedila i da je Agović nedužan.

Isto su izjavila još dva svjedoka nakon čega je tužiteljka Agovića pustila na slobodu.

To je "Vijestima" kazao njegov branilac, advokat Damir Lekić.

On tvrdi da su događaj od 22. maja porodica oštećene i njen punomoćnik pogrešno shvatili što je rezultiralo nesporazumom koji je doveo do prijave protiv Agovića.

"A po kojoj je postupljeno ekspresno, pa je nedugo zatim u KCCG uhapšen Saša Agović gdje se nalazio radi ukazivanja pomoći zbog povreda koje je prethodno zadobio zbog nečeg sasvim drugog, a ne zbog bilo kakvog djelovanja prema oštećenoj", rekao je Lekić.

On ističe da je Agović na saslušanju negirao krivicu, a da su njegovu odbranu potvrdili oštećena i dva svjedoka.

Tvrdi i da će ta prijava uskoro biti odbačena.

Prema saznanjima "Vijesti", dvadesettrogodišnja Podgoričanka 22. maja prijavila je policiji da je Agović zlostavlja, nakon čega su inspektori pokušali da ga pronađu.

Navodno, kada je policija pokušala da uđe u stan u kom se krio, u zgradi u Central Pointu, Agović je skočio sa prvog sprata, polomivši petu i ruku.

Uhapšen je nedugo nakon toga u bolnici, gdje je doveden na ukazivanje pomoći.

Iz Uprave policije nijesu željeli da preciziraju da li im je Agović u jednom trenutku uspio pobjeći i to skokom sa terase.

Sagovornik iz te bezbjednosne institucije rekao je da će način na koji je Agović povrijeđen, pa i to kako je zadobio lom pete, biti utvrđen tokom istrage.

Bonus video: