Jovanović: Odlukom Apelacionog suda potvrđeno da se u slučaju Božovića radi o političkoj konstrukciji SDT-a

Branilac Mila Božovića o odluci da se ukine rješenje Višeg suda, kojim je predsjedniku Opštine Budva za dva mjeseca produžen pritvor

20334 pregleda 6 komentar(a)
Jovanović, Foto: Boris Pejović
Jovanović, Foto: Boris Pejović

Odlukom Apelacionog suda potvrđena je početna teza odbrane, a to je da se radi o političkoj konstrukciji Specijalnog državnog tužilaštva, sa vrlo jasnom agendom negativne kampanje protiv jednog od učesnika u izbornom procesu, kazao je Vijestima branilac Mila Božovića, advokat Miroje Jovanović.

On je to rekao nakon što je Apelacioni sud ukinuo rješenje njihovih kolega iz Višeg suda, kojim je predsjedniku Opštine Budva za dva mjeseca produžen pritvor.

"Apelacioni sud Crne Gore je na sednici od 31. maja 2023. godine uvažio moju žalbu koju sam podneo u svojstvu branioca gospodina Mila Božovića, ukinuo Rešenje o produženju pritvora za Božovića i predmet vratio Višem sudu u Podgorici na ponovno odlučivanje. U svom ukidnom rješenju sud je eksplicitno naveo na strani tri: 'pobijano rješenje ne sadrži jasne i valjane razloge u pogledu postojanja osnovane sumnje u odnosu na ovog okrivljenog, odnosno ne sadrži razloge koji bi zadovoljili nezavisnog posmatrača da vjeruje da je određeno lice, konkretno okrivljeni osnovano sumnjiv da je izvršio predmetna krivična djela.' Ovom odlukom Apelacionog suda Crne Gore je potvrđena početna teza odbrane, a to je da se radi o političkoj konstrukciji SDT-a, sa vrlo jasnom agendom negativne kampanje protiv jednog od učesnika u izbornom procesu", kazao je Božović.

Bonus video: