Bošković negirao izvršenje krivičnog djela: "Odlazeći premijer zarad političkih poena iz naftalina izvadio slučaj"

Bošković je nakon saslušanja rekao da nije u pitanju nezakonito činjenje, već prije svega politički pritisak koje se želi izvršiti na njega i njegove kolege i političku grupaciju kojoj pripadaju

21410 pregleda 91 reakcija 37 komentar(a)
Bošković ulazi u zgradu SDT, Foto: Boris Pejović
Bošković ulazi u zgradu SDT, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 05.06.2023. 10:37h

Funkcioner i poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Predrag Bošković u potpunosti je negirao izvršenje krivičnog djela na saslušanju u Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT)

To je nakon saslušanja Boškovića kazao njegov branilac, advokat Zoran Piperović.

Piperović je kazao da je Bošković objasnio kakva je bila procedura, šta je radila Komisija, a šta Vlada.

Bošković je saslušan danas u SDT jer je osumnjičen u aferi "Stanovi".

Specijalni tužilac Vukas Radonjić danas će saslušati i osumnjičenu poslanicu DPS-a i nekadašnju ministarku ekonomije Dragicu Sekulić i njenog i Boškovićevog partijskog kolegu, nekadašnjeg ministra više resora, Suada Numanovića.

SDT sumnja da su Bošković kao predsjednik Vladine komisije, a ostali kao članovi, donosili odluke o rješavanju stambenih potreba funkcionera suprotno propisima i tako drugima pribavljali imovinsku korist koja prelazi 30.000 eura.

Sumnja se da su počinili krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

Bošković je nakon saslušanja rekao da nije u pitanju nezakonito činjenje, već prije svega politički pritisak koje se želi izvršiti na njega i njegove kolege i političku grupaciju kojoj pripadaju.

"Podsjetiću vas samo da je prva krivična prijava povodom ovoga pokrenuta pred izbore 2020. godine. Nakon završetka izbora Specijalno državno tužilaštvo je tu krivičnu prijavu odbacilo kao neosnovanu, dvije godine se oko toga ništa nije dešavalo. U susret lokalnim izborima 2022. godine odlazeći premijer je zarad svojih političkih poena iz naftalina izvadio taj slučaj i pokrenuo opet priču, potpomognut određenim medijima kako bi ostvario, kako sam rekao, političke benefite za sebe i svoju stranku", kazao je Bošković.

On je rekao da je predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović "tu priču pokrenuo u momentu kada je oko njega i njegovih kriminalnih aktivnosti vezanih za šverc duvana bila ispletena mreža".

"Kako bi skrenuo temu i u izbore ušao sa drugom temom, koja njemu može donijeti određenu političku korist", poručio je Bošković.

Bonus video: