Do Kvon ostaje u pritvoru do odluke suda po žalbi tužilaštva

Podgoričko Osnovno tužilaštvo se žalilo na ponovljenu odluku Osnovnog suda o prihvatanju jemstva

16399 pregleda 26 reakcija 19 komentar(a)
Do Kvon, Foto: Luka Zeković
Do Kvon, Foto: Luka Zeković

Južnokorejski državljani Do Kvon i Hon Čand Juna ostaju u pritvoru do odluke o žalbi podgoričkog Osnovnog tužilaštva, saopšteno je iz Osnovnog suda u Podgorici.

Tužilaštvo se žalilo na ponovljenu odluku Osnovnog suda da Do Kvona i Hon Čand Juna pusti da se, uz jemstvo, brane sa slobode optužbi za falsifikovanje isprava, rekao je "Vijestima" rukovodilac ODT-a u Podgorici Duško Milanović.

Osnovni sud je 2. juna, u ponovljenom postupku, prihvatio predlog južnokorejskih državljana i njihovog pravnog zastupnika, pa je tužilaštvu ostavljen rok da izjave žalbu.

Iz Osnovnog suda zvanično je saopšteno da se, nakon žalbe ODT-a, spisi predmeta upućuju Višem sudu u Podgorici, radi odlučivanja po navedenoj žalbi.

"Izjavljena žalba odlaže izvršenje rješenja o jemstvu, pa će okrivljeni boraviti u pritvoru sve do okončanja postupka po žalbi i eventualne pravosnažnosti rješenja kojim se jemstvo prihvata. O ishodu drugostepenog postupka, javnost i mediji će biti obaviješteni kroz saopštenje za javnost na sajtu Osnovnog suda u Podgorici", naveli su iz suda.

Do Kvon i Hon Čand Jun uhapšeni su krajem marta na podgoričkom aerodromu, a ODT u Podgorici optužilo ih je da su počinili krivično djelo falsifikovanje isprave.

Tog dana avion privatne kompanije “Alliance Jet”, spreman za let do Dubaija, čekao je Do Kvona i njegovog poslovnog partnera, ali on, međutim, nije prošao dalje od pasoške kontrole - graničnom policajcu koji je provjeravao njegova dokumenta upalila se aplikacija “Find” sa upozorenjem - “uhapsiti”.

Bonus video: