Dok je bio u zatvoru sa Do Kvonovog kripto novčanika napravljen niz milionskih transakcija

Prva aktivnost je registrovana prije nego što je Kvon uhapšen, objavio je profesor iz Seula Džaevu Čo

32477 pregleda 25 reakcija 25 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Dok je Južnokorejac Do Kvon bio u zatvoru, kripto novčanik, koji je povezan sa njim, je napravio niz milionskih transakcija, objavio je početkom maja DLnews.

Prva aktivnost je registrovana prije nego što je Kvon uhapšen, objavio je profesor iz Seula Džaevu Čo, koji je poznat po tome što je pratio transakcije Kvona, a one su u par dana dostigle sedam miliona dolara.

"Ako je Do Kvon imao priliku da se poveže na internet ili da svoje privatne ključeve (kodove) nekome u tajnosti, onda bi to imalo smisla", kazao je tada profesor Čo.

Transakcija od 6.5 miliona dolara za "stablecoin" USDC - tip kriptovalute koji se veže za neku drugu valutu ili finansijski instrument je urađena preko decentralizovanih razmjena Uniswap i Curve, a potom je 500.000 USDC preneseno u drugi novčanik, koji je potom poslao 450 hiljada USDC u novčanik kreiran u septembru 2021.

Glavni novčanik, kreiran u martu 2022. ima trenutno preko 22 miliona USDC, a na njemu su registrovane uplate od ukupno 33,214 USDC iz dva navrata, preko platforme Binance.

DL News je u aprilu objavio da je Kvonov saradnik Hond Čan Jun u Beogradu kupio luksuzni stan za 2.2 miliona dolara.

Do Kvon i Hond Čan Jun uhapšeni su 23. marta na podgoričkom Aerodromu, dok su pokušavali da se ukrcaju u avion privatne kompanije “Alliance Jet”, spreman za let do Dubaija.

Za Do Kvonom i Hon Čand Junom raspisane su potjernice zbog kripto prevara vrijednih oko 40 milijardi dolara.

Njihovo izručenje pored Južne Koreje, traže i Singapur i Sjedinjene Američke Države.

Bonus video: