Rodić: Kvon tužiocu pričao o pismu poslatom Abazoviću, sadržaju pisma i ko ga je pisao

U odnosu na sve spekulacije u medijima koje su se pojavljivale u periodu od 5. juna do tog dana (16. jun prim. aut.), a vezano prije svega za eventualno finansiranje da li Kvona ili bilo koga drugog za političke kampanje to sam rekao, jer znam da je to od najvećeg interesovanja"

24511 pregleda 29 reakcija 29 komentar(a)
Rodić, Foto: Boris Pejović
Rodić, Foto: Boris Pejović

Uhapšeni kralj kriptovaluta detaljno je specijalnom tužiocu pričao o pismu poslatom premijeru Dritanu Abazoviću, sadržaju tog pisma i ko ga je pisao.

To je kazao jedan od njegovih branilaca, advokat Goran Rodić, odgovarajući na pitanje Vijesti - da li je tužilac Do Kvona pitao je li on pisao pismo i kako je taj državljanin Južne Koreje odgovorio.

Advokat je objasnio da su prije saslušanja Do Kvona i Hond Čan Juna u Istražnom zatvoru obavezani da ne dijele u javnost sadržaj saslušanja:

"Ono što sam mogao da saopštio, a to sam precizno i rekao. U odnosu na sve spekulacije u medijima koje su se pojavljivale u periodu od 5. juna do tog dana (16. jun prim. aut.), a vezano prije svega za eventualno finansiranje da li Kvona ili bilo koga drugog za političke kampanje to sam rekao, jer znam da je to od najvećeg interesovanja. Po tom pitanju je on negirao sve, a izjašnjavao se detaljno tužiocu o pismu, sadržaju pisma, ko je pisao pismo, kako je nastalo i o svemu tome je detaljno upoznao tužioca", rekao je Rodić.

Do Kvon i Hond Čan Jun uhapšeni su 23. marta na podgoričkom Aerodromu, dok su pokušavali da se ukrcaju u avion privatne kompanije “Alliance Jet”, spreman za let do Dubaija.

Za Do Kvonom i Hon Čand Junom raspisane su potjernice zbog kripto prevara vrijednih oko 40 milijardi dolara.

Njihovo izručenje pored Južne Koreje, traže i Singapur i Sjedinjene Američke Države.

Bonus video: