Ukinut pritvor Vladanu Lučiću, osumnjičenom da je član grupe koja je planirala ubistvo Vukotića

Specijalno tužilaštvo je za pripadnike ove grupe pored Lučića označilo Radoja Zvicera, Milana Vujotića, Slobodana Kašćelana, Dragana Kneževića, Gorana Vukčevića, Igora Terzića, Stefana Kraljevića, Danila Bakića, Radovana Mujovića, Filipa Kneževića i Ratka Živkovića

28376 pregleda 55 reakcija 5 komentar(a)
UIKS, Foto: Boris Pejović
UIKS, Foto: Boris Pejović

Viši sud u Podgorici ukinuo je pritvor zatvorskom službeniku Vladanu Lučiću, izjavio je advokat Stefan Jovanović. Ustavni sud Crne Gore je prethodno uvažio žalbu na pritvor koju je uložio advokat Jovanović.

Lučić je obuhvaćen istragom protiv kriminalne grupe koja je osumnjičena da je planirala ubistvo Jovana Vukotića dok se nalazio u Istražnom zatvoru u Spužu.

Specijalno tužilaštvo je za pripadnike ove grupe pored Lučića označilo Radoja Zvicera, Milana Vujotića, Slobodana Kašćelana, Dragana Kneževića, Gorana Vukčevića, Igora Terzića, Stefana Kraljevića,Danila Bakića, Radovana Mujovića, Filipa Kneževića i Ratka Živkovića.

Zvicer i Vujotić, pripadnici kavačkog klana, sumnjiče se za krivično djelo teško ubistvo putem podstrekavanja. Oni se sumnjiče da su ovu grupu formirali uz pomoć Lučića, čiji je zadatak bio pružanje logističke podrške prilikom izvršenja krivičnog djela.

"Mom branjeniku, Vladanu Lučiću, rješenjem Višeg suda u Podgorici ukinut je pritvor i isti će se u daljem toku postupka braniti sa slobode. Navedena odluka je značajna ne samo iz razloga sto će se okrivljeni Vladan Lučić braniti sa slobode u konkretnoj krivično-pravnoj stvari, već zato što pomenuta odluka Višeg suda u Podgorici, prati odluku Ustavnog suda Crne Gore U-III 359/23 od 19. 05. 2033. godine, te odluku Apelacionog suda Crne Gore Kvsž. br 168/23 od 09. 06. 2023. godine, a kojim odlukama je utvrđeno da okolnosti kao što su težina krivičnog djela, zaprijećena kazna, te nedostupnost saokrivljenog nadležnim državnim organima, same za sebe, ne mogu predstavljati okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva okrivljenog, što dalje znači da se samo po tim osnovima - okolnostima, okrivljenim licima ne može odrediti ili pak produžavati pritvor", izjavio je advokat Stefan Jovanović

Bonus video: