Tivat: Uhapšena osoba sa međunarodne potjernice koju potražuje Slovačka

"Ovo lice Slovačka potražuje zbog sumnje da je izvršilo krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije, učešće u kriminalnoj organizacije i pružanje podrške kriminalnoj organizaciji i krivično djelo pranje sredstava stečenih kriminalnom aktivnošću."

9314 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Tražena osoba R.B., za kojim je raspisana međunarodna potjernica od strane NCB Interpol Bratislava, uhapšena je na području opštine Tivat, saopštili su iz Uprave policije.

"Ovo lice Slovačka potražuje zbog sumnje da je izvršilo krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije, učešće u kriminalnoj organizacije i pružanje podrške kriminalnoj organizaciji i krivično djelo pranje sredstava stečenih kriminalnom aktivnošću.", piše u saopštenju UP.

Iz UP su istakli da je R.B. početkom 2020. godine, u Slovačkoj postao pripadnik kriminalne organizacije sa ciljem izvršenja kriminalne aktivnosti kao što je teška prevara u vezi sa subvencijama i legalizacija sredstava stečenih kroz ovu kriminalnu aktivnost.

"Članovi ove kriminalne organizacije su sprovodili aktivnosti kojima su Centralnom birou za rad, socijalne i porodične poslove nanijeli finansijsku štetu u iznosu od 13.728.355,92 eura.", navodi se u saopštenju.

Dodali su da je navedenom licu određen ekstradicioni pritvor od strane sudije za istragu Višeg suda u Podgorici.

"Slijedi dalja komunikacija pravosudnih organa Slovačke i Crne Gore.", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: