Predmet ubistva Hodžića i Spahića: Gašićima i Peroviću pritvor produžen za tri mjeseca

Gašići i Perović uhapšeni su 13. aprila u akciji Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO)

9264 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Boris Pejović
Ilustracija, Foto: Boris Pejović

Vrhovni sud Crne Gore produžio je za tri mjeseca pritvor braći Blagoju i Dejanu Gašiću, kao i Davoru Peroviću, koji su osumnjičeni da su dio kriminalne organizacije koja je odgovorna i saučesništvo u ubistvu Barana Damira Hodžića i Adisa Spahića 14. oktobra 2020 godine u Spužu.

Gašići i Perović uhapšeni su 13. aprila u akciji Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO).

"Vijeće Vrhovnog suda Crne Gore, odlučujući o predlogu Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore Kti-S.br. 17/21 od 07. jula 2021. godine za produženje pritvora protiv okrivljenih D.P., B.G. i D.G. donijelo je Rješenje da se okrivljenima produži pritvor za još tri mjeseca, odnosno do 13. oktobra 2023. godine. Vijeće Vrhovnog suda u sastavu sutkinje Milenke Seke Žižić kao predsjednice vijeća i sudija Zorana Šćepanovića i Seke Piletić kao članova vijeća, produžilo je pritvor okrivljenih D.P, B.G. i D.G.. zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije iz člana 401a stav 2 u vezi stavova 1 i 6 Krivičnog zakonika Crne Gore i drugih krivičnih djela", navodi se u saopštenju Vrhovnog suda.

Iz te pravisudne institucije su dodali da je njima pritvor je određen Rješenjem sudije za istragu Višeg suda u Podgorici 14. aprila 2023.godine, a produžen Rješenjem vijeća tog suda 10. maja 2023. godine, tako da po Rješenju Vrhovnog suda Crne Gore pritvor može trajati do 13. oktobra 2023.godine i to za D.P. do 14:35 časova, a za B.G. i D.G. do 6:03 časova.

U ovom slučaju pritvor je ranije određen i Cetinjanima Nenadu Kaluđeroviću i Darku Preleviću, koji su u bjekstvu.

Blagoje i Dejan Gašić negirali su pred sudijom za istragu optužbe da su dio kriminalne grupe koja je odgovorna za dvostruko ubistvo u Spužu u oktobru 2020. godine.

U akciji SPO-a uhapšen je i Marko Nikolić, a specijalni tužilac ga je ranije nakon saslušanja, pustio na slobodu.

Tu šestorku i S. K, koji je odranije u pritvoru, SDT sumnjiči za stvaranje kriminalne organizacije i saučesništvo u ubistvu Barana Damira Hodžića i Adisa Spahića 14. oktobra 2020 godine.

Hodžić je bio pripadnik škaljarskog kriminalnog klana.

Spahić nije imao kriminalni dosije.

Bonus video: