Roditelji.me: U Bloku VI muškarac presretao, pratio djevojčice, kažnjen sa 1.000 eura

"Nakon prijave roditelja čiju je djecu presretao tog dana, sa kamera sa susjednih zgrada su uzeti snimci na kojima se tačno vidi šta radi"

26192 pregleda 147 reakcija 28 komentar(a)
Sa kamera uzeti snimci na kojima se tačno vidi šta radi, Foto: Shutterstock
Sa kamera uzeti snimci na kojima se tačno vidi šta radi, Foto: Shutterstock

U podgoričkom naselju Blok VI prethodnih dana muškarac srednjih godina je presretao djevojčice, pratio ih dobacivao im vulgarne rečenice i skidao se pred njima, nakon čega su roditelji podnijeli prijavu, objavio je portal Roditelji.me.

Navode da je policija privela muškarca, ali i da je tužilac procijenio da nema elemenata krivičnog djela već da je u pitanju prekršaj za koji je kažnjen novčanom kaznom od 1.000 eura.

Roditelji ga, prenosi portal, opisuju kao ćelavog, od oko 40 godina, fino obučenog i da vozi bicikl.

"Iz policije je portalu Roditelji.me potvrđeno da su postupali po prijavi, da su osobu identifikovali i da se tužilac Osnovnog državnog tužilaštva Podgorica izjasnio da nema elemenata krivičnog djela. Lišen je slobode po članu 7. Zakona o javnom redu i miru. U tom članu piše da će onaj koji budu na javnom mjestu grubo vrijeđa drugog ili se na drugi način ponaša naročito drsko, bestidno ili uvrjedljivo, biti kažnjeni za prekršaj novčanom kaznom od 250 eura do 1.000 eura ili kaznom zatvora do 60 dana".

Portal Roditelji.me piše i da roditelji tvrde da se radi o istom muškarcu koji je na biciklu, početkom maja na skretanju kod Osnovne škole "Pavle Rovinski" zastajao i djeci pokazivao polni organ.

"Roditelji su danas obavijestili udruženje Roditelji da se u Bloku VI sada pojavio pedofil-voajer koji je prije dva dana u nekoliko navrata pratio različite grupe djevojčica, dobaciovao im vulgarne rečenice, a uveče, malo nakon 21 sat presreo dvije djevojčice i skinuo se pred njima. Nakon prijave roditelja čiju je djecu presretao tog dana, sa kamera sa susjednih zgrada su uzeti snimci na kojima se tačno vidi šta radi. Djevojčice su pobjegle, a on je uhapšen pa pušten uz novčanu kaznu od 1.000 eura”, prenosi portal Roditelji.me riječi roditelja.

Bonus video: