URA: Lazović da ne plaši institucije koje sprovode pravdu

Iz Građanskog pokreta URA kazali da je predsjednik te stranke, premijer Dritan Abazović, "čovjek zbog kojeg Zoran Lazović i njemu slični više ne vjeruju u institucije sistema"

13903 pregleda 25 reakcija 22 komentar(a)
Foto: URA
Foto: URA

Iz Građanskog pokreta URA reagovali su na izjavu bivšeg pomoćnika direktora Uprave policije Zorana Lazovića na račun lidera te stranke, premijera Dritana Abazovića, u kojoj kaže da će Abazović biti odgovoran ako se njemu nešto desi.

Lazoviću su poručili da Abazovića "neće i ne može uplašiti", ali i da "ne prijeti i ne straši institucije koje sprovode pravdu".

"Neka se ugleda na sve dobronamjerne građane koji se raduju ruci pravde", saopšteno je iz GP URA.

Javnosti je, kako su rekli iz te stranke, poznato da je Abazović "čovjek zbog kojeg Zoran Lazović i njemu slični više ne vjeruju u institucije sistema".

"Pipci kriminalne hobotnice u instituticijama su svakoga dana sve kraći, a time i povjerenje Lazovića, po njegovom sopstvenom priznanju, u te institucije sve manje", navode.

Kako su istakli, donošenjem izmjena Zakona o tužilaštvu, "tzv. Dritanovog zakona, omogućene su promjene u tužilaštvu".

"Zbog tih promjena više na čelu Specijalnog državnog tužilaštva nemamo Milivoja Katnića, kuma Zorana Lazovića, a uz to imamo i specijalnog državnog tužioca Sašu Čađenovića u pritvoru, pokrenute postupke protiv Vesne Medenice i Blaža Jovanića, to su ljudi i institucije kojima je Zoran Lazović vjerovao. Uz to, imamo i svakodnevno čišćenje policije od kadrova povezanih sa kriminalnim klanovima, što očigledno dodatno pričinjava nervozu svima koji su u prethodnih 30 godina bili sudionici u kriminalnim aktivnostima.

"Točak pravde je pokrenut, čini se nezaustavljivo, iako nam je jasno da Zoran Lazović i njemu slični će učiniti sve da ga zaustave kao što su to pokušavali i dosad, ali za to nijesu mogli naći saučesnike u vlasti na čijem čelu se nalazio Dritan Abazović, koji je svaki put pojedinačno imenovao ljude koji se nalaze na čelu organizovanih kriminalnih grupa u Crnoj Gori i dostavljao dokaze tužilaštvu o njihovim kriminalnim radnjama, čime se suprotstavio najozloglašenijim ljudima u Crnoj Gori bez trunke straha, iako mu je bezbjednost zbog svega toga u više navrata bila ugrožena", ističu iz GP URA.

Kazali su da ostaje da se vidi da li će "mafija u narednom periodu naći saučesnike u izvršnoj vlasti".

"Iskreno vjerujemo da će, ako se to i desi, građani i građanke Crne Gore znati da to brzo kazne, jer pravda nema alternativu ako želimo da Crna Gora nastavi dalje da se razvija u interesu svih građana, a ne da bude u službi kumova i prijatalja koji su Crnu Goru ojadili milijardama eura", zaključuju.

Bonus video: