Tužioci u Podgorici mogu ostati bez plata u oktobru?

ODT Cetinje je preusmjerilo dio novca sa svoje budžetske jedinice na ODT Podgorica u kojem ima preko 70 zaposlenih

18081 pregleda 95 reakcija 8 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Tokom razmatranja finansijskog izvještaja Sekretarijata Tužilačkog savjeta za prvih pola godine 2023. sekretar Mithat Kuč kazao je da Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici već ima problema sa isplaćivanjem bruto zarada, te ukoliko ne bude rebalansa Budžeta, postoji mogućnost da oni već od oktobra mogu ostati bez zarada...

“Zaključno s junom, kako idu preusmjerenja, već nema novca za novembar i decembar i ukoliko se ovako nastavi vjerovatno će to biti i oktobar. Mislim da im više od 200.000 fali za prvih pola godine. Moramo brzo ići ka Ministarstvu finansija sa zahtjevom za rješavanje tog problema”, rekao je Kuč.

ODT Cetinje, u kojem duže vrijeme radi samo jedna tužiteljka, preusmjerilo je dio novca sa svoje budžetske jedinice na ODT Podgorica u kojem ima preko 70 zaposlenih.

Ogroman manjak u budžetu najvećeg tužilaštva krenuo je od toga što im Ministarstvo finansija na početku godine nije odobrilo cijeli traženi iznos, ali i usvajanje novog Granskog kolektivnog ugovora kojim su povećani koeficijenti u administraciji...

TS se na jučerašnjoj sjednici bavio i izvještajem disciplinske tužiteljke za jun 2023. gdje je navedeno da je u radu obrađivano pet predmeta.

Sekretar Mithat Kuč kazao je da je u ovoj godini podnijeto 70 pritužbi na rad državnih tužilaca i rukovodilaca.

“Od tog broja je šest u cjelosti pritužbi bilo osnovano, dok su tri bile djelimično osnovane”, naveo je Kuč.

Bonus video: