GP URA: Milović je na strani mafije

"Radi se o osobi koja se dugotrajno i aktivno promoviše kao glavni megafon agenata koji štite mafiju i koji mu učestalo pišu saopštenja, a to su prije svega Radovan Rašo Ivanović i Duško Golubović"

24328 pregleda 155 reakcija 79 komentar(a)
Foto: GP URA
Foto: GP URA

Građanski pokret URA optužio je člana Predsjedništva Pokreta Evropa sad Andreja Milovića da je "na strani mafije".

Prethodno, Milović je kazao je da premijer Dritan Abazović "nije propustio" da prestavi tužilaštvo "kao kukavice, a sebe kao hrabrog". Milović je optužio Abazovića i da vodi "specijalni rat" protiv Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) i glavnog specijalnog tužioca (GST) Vladimira Novovića.

"Građani Crne Gore ovih dana imaju priliku da vide ko se iskreno bori protiv mafije, ko je na njihovoj strani, ali i ko nema hrabrosti da im se suprotstavi. Za URU je afirmišuće da osobe poput detronizovanog neprofesionalnog advokata Milovića budu na suprotnoj strani, jer su sada mnoge stvari jasnije. Radi se o osobi koja se dugotrajno i aktivno promoviše kao glavni megafon agenata koji štite mafiju i koji mu učestalo pišu saopštenja, a to su prije svega Radovan Rašo Ivanović i Duško Golubović", saopštili su iz Građanskog pokreta URA.

Iz URA su pozvali Milovića da pozove SDT da postupi po njegovoj krivičnoj prijavi i istraže u slučaju "navodne zamjene lap topa i čuvenog dr Abdula u slučaju Do Kvona".

"Koji su zaboravili skoro svi društveni činionci. Mislimo da ćete tim postupkom pomoći svom predsjedniku Spajiću isto kao što ste današnjim saopštenjem i svrstavanjem na strani mafije pomogli svojoj partiji Evropi sad. Sjećajući se Milovićevog junaka doktora Abdula, shvatamo da funkcioneru Evrope sad istina nije jača, ali razumijemo njegove obaveze prema pretpostavljenim mu agentima”, navode iz URA.

Iz te partije su naveli i da su pokrenuli "ruku pravde".

"Koja je imala najveće zapljene kokaina na Balkanu, najveće zapljene krijumčarenih cigareta u Evropi, desetkovanje Kavačkog i Škaljarskog klana, ali i razotkrivanje "Tigra", Lazovića i većeg dijela vrhuške kriminalne hobotnice. Razumijemo zašto se žuri Miloviću. Stežu ga obevaze prema nadređenima", zaključuje se u reagovanju URA.

Bonus video: