Na Žabljaku registrovali dva nelegalno započeta objekta, zabrana gradnje prekršena na dva gradilišta

"U odnosu na više objekta u naselju Motički gaj, kontrola će biti izvršena 26. jula, a pojačane kontrole sa ciljem sprečavanja nelegalne gradnje na području opštine Žabljak biće nastavljene u narednom periodu", kazali su iz policije

12611 pregleda 119 reakcija 5 komentar(a)
Foto: Uprava policije
Foto: Uprava policije

Iz Uprave policije saopšteno je da su na Žabljaku pojačane kontrole, u cilju suzbijanja nelegalne gradnje.

Kazali su da je tamošnja policija, u saradnji sa urbanističko-građevinskom inspekcijom, kontrolisala šest objekata u izgradnji.

"Policija i nadležna inspekcija su u naselju Podgora registrovali dva nelegalno započeta građevinska objekta, te je protiv S.N. iz Nikšića državnom tužiocu u Osnovom državnom tužilaštvu u Pljevljima podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo građenje objekta bez dokumentacije i prijave za građenje.

"Osim toga, kontrolisana su i dva gradilišta u naselju Uskoci – nepoznatog investitora i jedno gradilište u Motičkom gaju investitora V.J. iz Nikšića, kojom prilikom je utvrđeno da su lica prekršila zabranu gradnje i protiv njih će nadležna inspekcija preduzeti mjere i radnje iz svoje nadležnosti i podnijeti krivične prijave državnom tužiocu. U odnosu na više objekta u naselju Motički gaj, kontrola će biti izvršena 26. jula, a pojačane kontrole sa ciljem sprečavanja nelegalne gradnje na području opštine Žabljak biće nastavljene u narednom periodu", saopšteno je iz Uprave policije.

Pored navedenog, tokom vikenda je policija na Žabljaku, zajedno sa pripadnicima Odjeljenja bezbjednosti Nikšić, sprovela pojačane kontrole u cilju suzbijanja tzv. ulične prodaje narkotika, koja je rezultirala podnošenjem prekršajnih prijava protiv dvije osobe zbog prekršaja iz Zakona o sprečavanju zloupotrebe droga. Kod tih osoba su, kako je saopšteno, pronađene manje količine kokaina i marihuane.

Bonus video: