Uhapšen Budvanin osumnjičen za zelenaštvo: Za pet godina uzeo 400.000 eura?

Osumnjičeni je oštećenog na dan kada je uhapšen dužio za iznos od 300.000 eura, na ime neisplaćenih kamata i glavnice, saopšteno je iz policije

21507 pregleda 26 reakcija 26 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Budvanska policija uhapsila je sugrađanina M.Z. (44) koji se sumnjiči za zelenaštvo.

Iz Uprave policije je saopšteno da je juče obavljen pretres stana i vozila koje koristi uhapšeni. Sumnjiči se da je jednoj osobi od 2018. do kraja 2022. davao na zajam novac i dogovarao nesrazmjernu imovinsku korist.

"M.Z. je oštećenom, u naznačenom vremenskom periodu, davao na pozajmicu različite novčane iznose, u ukupnom iznos od 300.000 eura, a koji su predstavljali glavnicu duga i na njih je obračunavao kamatu na mjesečnom nivou od 8 – 10%. On je od oštećenog, na ime ugovorene kamate, svakog mjeseca naplaćivao različite iznose, na koji način je sebi pribavio imovinsku korist u iznosu od 400.000 eura", saopšteno je iz policije.

Osumnjičeni je oštećenog, dodaju, na dan kada je uhapšen, dužio za iznos od 300.000 eura, na ime neisplaćenih kamata i glavnice.

Po nalogu postupajućeg tužioca M.Z. je uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo zelenaštvo i biće danas sproveden tom tužiocu na dalju nadležnost.

Bonus video: