Nikšić: Uhapšeni osumnjičeni za podmetanja požara na skupocjenom "BMW"-u

Policija lisice na ruke stavila Đ.I. (32) i P.N. (31), oba iz Danilovgrada, zbog sumnje da su izvršili krivično djelo izazivanje opšte opasnosti

29188 pregleda 9 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Nikšićka policija uhapsila je Ivana Đurovića (32) i Nikolu Perića (31) oba iz Danilovgrada, osumnjičene za podmentanje požara na vozilu 21. jula.

Njnih dvojica, kako je saopšteno iz Uprave policije se sumnjiče da su izvršili krivično djelo izazivanje opšte opasnosti.

"Podsjećamo da je 21. jula oko 03.50 časova došlo do požara na vozilu marke 'BMW' u vlasništvu V.K. iz Nikšića, koje je bilo parkirano na parking prostoru u ulici Peka Pavlovića, a koji se proširio – prenio i ošteti još jedno vozilo. Na licu mjesta je izvršen uviđaj zajedno sa vještakom za požare, eksplozije i havarije. Preduzetim intenzivim opertivno - taktičkim mjerama i radnjama, a u saradnji sa državnim tužiocem u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću, nikšićka policija je rasvijetlila predmetno krivično djelo i juče lišila slobode Đ.I. (32) i P.N. (31), oba iz Danilovgrada, zbog sumnje da su izvršili krivično djelo izazivanje opšte opasnosti", navodi se u saopštenju policije.

Sumnja se da su njih dvojica po prethodnom dogovoru, zajedničkom radnjom locirali vozilo, koje su potom polili benzin i inicirali požar.

"Usled dejstva vatre oštećeno vozilo, koje je prema dostavljenim podacim vrijednosti oko 75.000 eura, je u potpunosti uništeno, dok je na drugom vozilu pričinjena manja materijalna šteta", piše u saopštenju.

Bonus video: