Nikšićaninu 15 dana zatvora zbog nasilja u porodici: Udario suprugu, vrijeđao je...

Uz kaznu su mu izrečene i zaštitne mjere: udaljenje iz stana u kojem stanuje sa oštećenom u trajanju od šest mjeseci i zabrana uznemiravanja i uhođenja oštećene u trajanju od godinu dana

12398 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Sutkinja suda za prekršaje u Budvi - odjeljenja u Herceg Novom, Nadija Hasanbegović izrekla je L.M. (40 ), iz Nikšića kaznu zatvora u trajanju od 15 dana, zbog prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u porodici.

"Okrivljeni je sankcionisan, jer je u postupku utvrđeno da je u iznajmljenom stanu u kojem živi sa suprugom i djetetom, verbalno napadao i vrijeđao suprugu, da bi joj nakon toga zadao udarac otvorenom šakom u predjelu glave. On je upućen na izdržavanje kazne prije pravosnažnosti odluke zbog postojanja osnovane sumnje da će ponoviti prekršaj. Uz kaznu su mu izrečene i zaštitne mjere: udaljenje iz stana u kojem stanuje sa oštećenom u trajanju od šest mjeseci i zabrana uznemiravanja i uhođenja oštećene u trajanju od godinu dana", saopštio je predsjednik Suda za prekršaje u Budvi Marko Đukanović.

Istog dana, kako je dodao, u odvojenom postupku sutkinja je osamnaestogodišnjem M.D.iz Herceg Novog, zbog upravljanja motociklom pod dejstvom visoke koncentracije alkohola u organizmu i nepoloženog vozačkog ispita izrekla jedinstvenu novčanu kaznu u iznosu od 2.000 eura.

Bonus video: