U Nikšiću uhapšene dvije osobe: Policija oduzela protivavionske projektile, puške, pištolje, municiju, eksploziv...

Pronađeno oružje, municija, eksploziv i drugi predmeti biti predmet vještačenja u Forenzičkom centru Uprave policije

18799 pregleda 3 komentar(a)
Dio oduzetog oružja, Foto: Uprava policije
Dio oduzetog oružja, Foto: Uprava policije

Pretresima na dvije lokacije u Nikšiću, policija je pronašla arsenal oružja i oko 10 kilograma eksploziva i uhapsila dvije osobe, saopšteno je danas iz Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da je nikšićka policija pretresla kuću i druge prostorije na dvije lokacije i tom prilikom pronašla oružje, municiju i minsko –eksplozivne materije u ilegalnom posjedu.

"Nikšićka policija je pronašla i oduzela tri puške, pištolj, municiju različite vrste i kalibra, četiri protivavionska projektila, oko 10 kg različitih vrsta eksploziva, oko 1,2 kg baruta, 320 komada detonatorskih kapisli, od kojih 52 komada električnih detonatorskih kapisli i oko 150 metara sporogorećeg štapina. Pretresom prostorija koje koristi S.Z. (68) policija je pronašla i oduzela pušku marke "TRZ Čačak", cal. 8x57 mm, 31 komada municije i oko 3,2 kilograma eksploziva. Pripadnici policije su pretresom kuće i drugih prostorija koje koristi J.Z. (57) pronašla i oduzela pušku marke "Term", pušku i pištolj, kao i 99 komada municije različitog kalibra, četiri protivavionska projektila, oko 6,8 kg različitih vrsta eksploziva, oko 1,2 kg baruta, 320 komada detinatorskih kapisli, od kojih 52 komada električnih detonatorskih kapisli i oko 150 metara sporogorećeg štapina", kazali su iz Uprave policije.

Oni su kazali da će pronađeno oružje, municija, eksploziv i drugi predmeti biti predmet vještačenja u Forenzičkom centru Uprave policije.

"O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću koji je naložio da se S.Z. i J.Z. liše slobode zbog sumnje da su izvršili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: