Begović zatražila provjeru postupanja tužioca povodom događaja u Kolašinu

"Begović je zatražila detaljan izvještaj o informacijama kojima je državni tužilac raspolagao prilikom donošenja odluke, kako bi se utvrdilo da li je u ovom slučaju donio pravilnu odluku", rečeno je iz VDT-a

15078 pregleda 22 reakcija 20 komentar(a)
Vrhovno državno tužilaštvo, Foto: Luka Zeković
Vrhovno državno tužilaštvo, Foto: Luka Zeković

Vršiteljka dužnosti vrhovne državne tužiteljke Tatjana Begović zatražila je provjeru postupanja dežurnog državnog tužioca Višeg državnog tužilaštva u Bijelom Polju, koji se juče izjasnio povodom događaja u Kolašinu, saopšteno je iz Vrhovnog državnog tužilaštva (VDT).

On se, kako je navedeno, izjasnio da se povodom prijave Milice Živković iz Kolašina protiv stranog državljanina ne stiču elementi krivičnog djela koje se goni po službenoj dužnosti.

Kolašinka Milica Živković (25) kazala je da je Sud za prekršaje proglasio krivom zbog, kako tvrdi, pokušaja da se, u noći između 3. i 4 avgusta, “odbrani od nasrtaja stranog državljanina E. U. (29), na Trgu Vukmana Kruščića”.

"Begović je zatražila detaljan izvještaj o informacijama kojima je državni tužilac raspolagao prilikom donošenja odluke, kako bi se utvrdilo da li je u ovom slučaju donio pravilnu odluku", rečeno je iz VDT-a.

V. d. vrhovne državne tužiteljke će, kako se navodi, u narednom periodu održati sastanak sa rukovodiocima svih državnih tužilaštava u cilju povećanja efikasnosti i blagovremenog postupanja.

"Tema sastanka biće i postupanje državnih tužilaštava u predmetima koji se odnose na maloljetna lica", piše u saopštenju VDT-a.

Bonus video: