Terzić: Učesnici blokada da paze šta rade, ne smiju se ugrožavati prava građana

"Nemoj da vas iznenade sjutra sva ona lica koja budu procesuirana u odnosu na određena krivična djela koja jedna takva radnja, ili takve radnje proizvode", kazao je v.d. direktor Uprave policije

32768 pregleda 46 reakcija 41 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Vršilac dužnosti direktora Uprave policije Nikola Terzić apelovao je na učesnike protesta najavljenih za večeras da, ukoliko bude blokada saobraćajnica, "dobro vode računa šta rade".

"Da dobro preispitaju svoje ponašanje, nemoj da vas iznenade sjutra sva ona lica koja budu procesuirana u odnosu na određena krivična djela koja jedna takva radnja, ili takve radnje proizvode", poručio je on u gostovanju na TV Nova M.

"Nemam ništa protiv da se slobodno iskaže nezadovoljstvo bilo kojim političkim odlukama, ali mislim da se ne smije ugrožavati prava građana koji, usljed takvih blokada, ne mogu da uživaju osnovna ljudska prava i koja im po Ustavu pripadaju", dodao je.

Kazao je da večerašnje auto-kolone i najavljene blokade puteva u više crnogorskih gradova nisu prijavljene policiji u skladu sa zakonskim procedurama, ali da preduzimaju sve mjere u skladu sa ovlašćenjima.

"Ovo nije prvi put da svjedočimo ovakvim događajima... Međutim, Uprava policije preduzima sve mjere i radnje i lokacije gdje su najavljena okupljanja biće pod kontrolom službenika Uprave policije i vršiće se snimanja", rekao je Terzić.

On je rekao da policija već danas postupa po ovim slučajevima i da su službenici cijeli dan pripavni i na terenu.

"Pratimo i sve natpise po društvenim mrežama, obavljamo određene informativne razgovore sa administratorima ili učesnicima takvih grupa. Ne bih želio da bilo ko pomisli da se na bilo koji način vrši pritisak, već da, pored ostalog, službenici Uprave policije samo radi svoj posao", naglasio je Terzić.

Bonus video: