Formiran predmet povodom događaja na Žabljaku, članovi NVO Sistem tvrde da su diskriminisani

"Biće preduzete sve neophodne mjere i radnje kako bi se utvrdilo da li se u radnjama bilo koje osobe stiču elementi krivičnog djela iz nadležnosti Višeg državnog tužilaštva", navodi se u saopštenju

3556 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Više državno tužilaštvo u Bijelom Polju formiralo je predmet povodom događaja na Žabljaku od 1. septembra, a povodom kojeg je prijavu policiji podnijela NVO Sistem.

Pripadnici te NVO tvrde da su diskriminisani u jednom restoranu, odnosno da ih je suvlasnik uz uvrede izbacio iz tog ugostiteljskog objekta jer je, kako su kazali, među njima bilo pripadnika romske i egipćanske populacije.

"U Višem državnom tužilaštvu Bijelo Polje formiran je predmet povodom događaja na Žabljaku od 01. septembra 2023. godine, kada su u ugostiteljskom objektu vrijeđani i iz njega istjerani pripadnici romske i egipćanske populacije. U daljem toku postupka biće preduzete sve neophodne mjere i radnje kako bi se utvrdilo da li se u radnjama bilo koje osobe stiču elementi krivičnog djela iz nadležnosti Višeg državnog tužilaštva. O donijetoj odluci javnost će biti blagovremeno obaviještena“, saopštio je portparol tužilaštva Hasan Lukač.

Bonus video: