Bivši policajac u kućnom pritvoru: Osumnjičen da je pomogao Vulanoviću da se krije

Pravni zastupnnik Bojića, advokat Ratko Pantović, kazao je za Vijesti da Bojić živi sam i da je njegova porodica i rodbina u Kolašinu, a da on zbog zabrane napuštanja stana ne može sebi kupiti ni hranu ni vodu

11098 pregleda 4 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Boris Pejović
Ilustracija, Foto: Boris Pejović

Sudija za istragu Osnovnog suda u Kotoru odbio je zahtjev tamošnjeg tužilaštva i nekadašnjeg policajca Ivana Bojića pustio je da se u daljem toku postupka brani sa slobode, ali mu je zabranio da napušta stan, saznaju "Vijesti".

Bojić je uhapšen nedavno, zbog sumnje da je, nakon tuče na plaži Ploče, pomogao policajcu Slobodanu Vulanoviću da se krije.

Pravni zastupnnik Bojića, advokat Ratko Pantović, kazao je za Vijesti da je tužilaštvo pritvor tražilo zbog opasnosti da će njegov branjenik ponoviti krivično djelo.

"To znači da je postojala opasnost da će ponovo pomoći osumnjičenim i da će ih i dalje kriti. Ovaj pritvorsku osnov ne stoji, jer su svi osumnjičeni u pritvoru", rekao je Pantović.

On dodaje da je sudija za istragu odredio mjeru nadzora - zabrana napuštanja stana. Mi smatramo da je i ta mjera nadzora nepotrebna, baš iz ovih razloga. Osim toga, ta mjera nadzora utiče na egzistenciju, odnosno direktno ugrožava život Ivana Bojića", rekao je advokat.

Objašnjava da Bojić živi sam i da je njegova porodica i rodbina u Kolašinu, a da on zbog zabrane napuštanja stana ne može sebi kupiti ni hranu ni vodu.

"Praktično, na taj način se ugrožava njegov život. Danas ću podnijeti žalbu na navedeno rješenje", kazao je Pantović.

Advokat ističe da, po mišljenju odbrane, Bojić nije učinio krivično djelo koje mu se stavlja na teret.

"Bez ijednog dokaza je uhapšen i samo na osnovu prtiska iz vrha policije određeno mu je najprije zadržavanje", rekao je Pantović.

Bojić je uhapšen 21. septembra, zbog sumnje da je izvršio krivično djelo pomoć učiniocu nakon počinjenog krivičnog djela.

Nakon hapšenja, iz Uprave policije saopštili su da nekadašnjeg kolegu sumnjuče da je u periodu između 2. i 8. septembra krio osumnjičenog Vulanovića:

"...Za kojim je bila raspisana potraga i kojem je od strane sudije za istragu Osnovnog suda u Kotoru 4. septembra donijeto rješenje o određivanju pritvora".

Policajci iz Kotora Slobodan Vulanović i Marko Vučinić se sumnjiče za krivično djelo nasilničkog ponašanja na plaži Ploče, 27. avgusta ove godine.

Vulanović i Vučinić se sumnjiče da su na plaži Ploče sa još tri osobe pretukli dvojicu turskih državljana.

Bonus video: