Nastavljeno suđenje Mariju Miloševiću: Pregledan video materijal sa nadzornih kamera u Podgorici

Milošević je, prema navodima optužnice, označen kao direktni izvršilac ubistva

11807 pregleda 0 komentar(a)
Zgrada u kojoj se nalazi Viši sud u Podgorici, Foto: Luka Zeković
Zgrada u kojoj se nalazi Viši sud u Podgorici, Foto: Luka Zeković

Suđenje okrivljenom Mariju Miloševiću nastavljeno je danas u Višem sudu u Podgorici.

Okrivljeni Mario Milošević, Igor Mašanović i Vukan Vujačić optužnicom Višeg državnog tužilaštva se terete da su umješani u ubistvo Radomira Đuričkovića koje se dogodilo 10. oktobra 2016. i da su tada doveli u opasnost život Milorada Radulovića.

Milošević je, prema navodima optužnice, označen kao direktni izvršilac ubistva.

Danas je u sudnici pregledan video materijal nadzornih kamera. Radi se o snimku nadzorne kamere 11. oktobra 2016. godine, zgrade u Ulici Cetinjski put Siti Kvart.

“Utvrđeno je da se u vremenu od 00:27 primjećuju dva NN lica koja prilaze ulazu zgrade. Te je konstatovano da je istog dana u 00:39:14 sati iz zgrade izašla dva nepoznata lica”, konstatovano je u sudu.

Advokatica Bojana Franović je primijetila da se ovim snimkom ne dokazuje ništa.

Zatim je pregledan snimak nadzorne kamere 12. oktobra 2016., u Ulici Save Kovačevića u Podgorici.

“Utvrđeno je da se na snimku 15:14 časova može vidjeti jedno muško NN lice koje je bilo obučeno u gornji dio trenerke svjetlo plave boje i da je imalo kačket. Te je konstatovano da je u 15:23 časova primjećeno jedno vozilo plave boje kako prolazi”, kazao je predsjednik vijeća sudija Veljko Radovanović.

Advokatica Bojana Franović je kazala da je iz službene zabilješke utvđeno da je ovaj snimak pokazan Draganu Jankoviću, koju je već kao svjedok saslušan u ovom postupku.

“On je kazao da je vozilo prodao tom licu ali da to nije niko od optuženih i da se to lice ne nalazi u sudnici”, istakla je advokatica Franović.

Nakon što je pregledan snimak nadzorne kamere 14. oktobra, kod NLB banke kod Gintaša u Podgorici u vremenu od 15:41 do 15:42 i 15:44 do 15:45 časova, sud je utvrdio prolazak više vozila i pješaka na raskrsnici i Bulevaru.

Advokatica Franović je sudu ukazala na kontradiktornosti optužnice i službene zabilješke.

“Iz navedene službene zabilješke kojom je konstatovan pregledan video materijal, a iz kojeg se ne mogu vidjeti druge karakteristike vozila osim marke i boje, policija je u tom trenu smatrala i navela da je na ovom snimku vozilo Dragana Jankovića. A po stavu optužnice ovo vozilo je izgorelo dana prije vremena nastanka ovog video snimka sa nadzorne kamere”, naglasila je advokatica Franović.

Optužnicom je predstavljeno da su okrivljeni su za 2.100 eura kupili vozilo "reno megan" koje je korišćeno prilikom ubistva, konkretno da je optuženi Vujačić preuzeo vozilo 9. oktobra 2016. u Podgorici.

Dodaje se da su 10. oktobra u Cetinju pratili kretanjeg Đuričkovića, sačekali ga da uđe u vozilo u Ulici IV proleterske u blizini lokala "Konoba".

"U tom trenutku okrivljeni Milošević je ispalio dva projektila u pravcu Đuričkovića, kod koga je dan kasnije nastupila smrt usljed zadobijenih rana”, navodi se u optužnici.

Oni su, kako se dalje navodi, pobjegli seoskim putem i zapalili vozilo u kojem su ostavili i automatsku pušku iz koje je pucano.

Bonus video: