Vujičić napao Baranina ispred kladionice?

Žabljačanin će prekršajno odgovarati zbog ataka na sugrađanina, odgovoreno je Vijestima iz policije

19778 pregleda 4 komentar(a)
Verbalno, pa fizički napao sugrađanina (Ilustracija), Foto: Shutterstock
Verbalno, pa fizički napao sugrađanina (Ilustracija), Foto: Shutterstock

Žabljačanin Ratko Vujičić prekršajno će odgovarati zbog napada na sugrađanina Marka Baranina, odgovoreno je Vijestima iz Uprave policije.

Iz te bezbjednosne ustanove objasnili su da je takva odluka donijeta nakon što se tužilac, koji je obaviješten o napadu na Baranina, izjasnio da nema elemenata krivičnog djela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti.

Baranin je napadnut na Žabljaku 29. septembra uveče.

“Stanici policije Žabljak je, 29. septembra oko 20.30 časova, M. B. iz Žabljaka podnio prijavu protiv lica R. V. iz Žabljaka, u kojoj je naveo da ga je ovo lice nakon kraćeg verbalnog konflikta u prostorijama jedne sportske kladionice, fizički napalo ispred tog objekta, zadajući mu više udaraca po glavi i tijelu. Od M. B. su prikupljenja obavještenja i prevezen je u prostorije Hitne medicinske pomoći gdje su mu konstatovane lake tjelesne povrede”, kazali su iz Uprave policije.

Oni navode i da su o tome obavijestili tužioca u Pljevljima:

“Koji se izjasnio da se u predmetnom događaju ne stiču elementi krivičnog djela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti. Policija je Sudu za prekršaje podnijela prekršajnu prijavu protiv R. V. zbog počinjenog prekršaja iz člana 10 Zakona o javnom redu i miru”, kazali su iz UP.

Prema Zakonu o javnom redu i miru, članom 10 propisano je da će se onaj ko na javnom mjestu podstrekava ili izaziva drugog na tuču, kazniće se za prekršaj novčanom kaznom od 150 eura do 1.000 eura ili kaznom zatvora do 30 dana.

“Ko na javnom mjestu fizički napadne drugog ili se fizički obračunava, kazniće se za prekršaj novčanom kaznom od 350 eura do 1.000 eura ili kaznom zatvora do 60 dana”, piše u Zakonu.

Bonus video: