Skiper Miloš Radonjić uhapšen u Trstu, negirao krivicu, otisci govore drugačije

Radonjića traže američke vlasti, a terete ga za koordinisanje, planiranje i transport pošiljki kokaina. On tvrdi da su ga zamijenili sa drugom osobom istog imena i prezimena

45130 pregleda 163 reakcija 33 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 30.10.2023. 17:04h

Crnogorski skiper Miloš Radonjić (33) uhapšen je po međunarodnoj potjernici u Trstu 6. oktobra, a američke vlasti terete ga za "koordiniranje, planiranje i transport pošiljki kokaina" iz Južne Amerike u Evropu, prenose svi italijanski mediji.

Taj osumnjičeni, piše u dijelu italijanskih medija negirao je krivicu, tvrdeći da se radi o drugoj osobi sa istim imenom i prezimenom.

"Italijanskim vlastima Radonjić je rekao da on nije osoba koju traže, već da se radi o homonimiji. Apelacioni sud u Trstu je nakon što je odobrio njegovo hapšenje, sproveo neophodne provjere čiji su rezultati opovrgli tvrdnje crnogorskog skipera", piše u tamošnjim medijima.

Radonjić je uhapšen hotela u Trstu u kojem je bio smješten prije regate koja je održana 8. oktobra.

Italijanski mediji javljaju da niko nije primijetio da je čamcem upravljao njegov brat Marko, koji je inače zadužen za taktiku tokom regate.

Međunarodni nalog za hapšenje, pišu italijanski mediji, su 15. septembra izdale Sjedinjene Američke Države (SAD), čije su ga bezbjedonosne agencije istraživale.

"Sumnja se da je jedan od članova internacionalne organizovane kriminalne grupe".

Prema informacijama objavljenim u italijanskim medijima, Radonjićevi otisci prstiju odgovaraju onima do kojih se došlo tokom istrage, broj njegovog pasoša odgovara onom koji je dobijen od SAD, kao i njegov broj telefona.

Bonus video: