Krivične prijave protiv tri osobe osumnjičene za šumske krađe u Pljevljima

Uprava policije saopštila je da su privatni vlasnici i Uprava za gazdovanje šumama i lovištima oštećei za oko 33.150 eura

11119 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Pljevaljska policija podnijela je krivične prijave protiv tri osobe koje se terete za šumske krađe. Uprava policije saopštila je da su privatni vlasnici i Uprava za gazdovanje šumama i lovištima oštećei za oko 33.150 eura.

Krivična prijava Osnovnom državnom tužilaštvu podnijeta je protiv S.R. (67), zbog sumnje da je počinio krivično djelo šumske krađe, odnosno da je u lugarskom rejonu „Kotlajići“, u opštini Pljevlja, u privatnoj šumi vlasništva drugog lica, radi krađe, posjekao stabla smrče ukupne bruto mase 9.323 kubnih metara kubnih.

Takođe, pljevaljska policija je podnijela krivičnu prijavu protiv V.V. (74) zbog sumnje da je počinio krivično djelo šumske krađe tako što je u lugarskom rejonu Maočnica, u državnoj šumi Opštine Pljevlja, bespravno posjekao radi krađe pet stabala ukupne bruto mase 7.23 kubnih metara.

Zbog istog krivičnog djela, krivična prijava podnijeta je i protiv D.V. (58). On je, kako se sumnja, u lugarskom rejonu Kraljeva Gora – Bunetina – Opština Pljevlja, oborio radi krađe pet nadoznačenih stabala sušike smrče u količini od 12.56 kubnih metara bruto drvne mase.

Bonus video: