Šaranović sa Terzićem: Nastojaću da dodatno ojačaju kapaciteti policije

Ministar je pohvalio "sve napore koje policija čini prilikom obavljanja kompleksnih zadataka" na polju borbe protiv kriminala i organizovanog kriminala, istakavši da u narednom periodu treba dodatno intenzivirati aktivnosti u tom pravcu

14693 pregleda 25 reakcija 27 komentar(a)
Šaranović i Terzić, Foto: MUP
Šaranović i Terzić, Foto: MUP

Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović održao je danas sastanak sa direktorom Uprave policije Nikolom Terzićem, na kojem je sagledano stanje u policiji i pregled trenutnih izazova.

Terzić je, kako je saopštio MUP, upoznao Šaranovića sa kadrovskim potencijalom Uprave policije i aktuelnim zadacima koje pripadnici policije težišno sprovode, posebno u dijelu suzbijanja kriminaliteta i organizovanog kriminala.

Ministar je pohvalio "sve napore koje policija čini prilikom obavljanja kompleksnih zadataka" na polju borbe protiv kriminala i organizovanog kriminala, istakavši da u narednom periodu treba dodatno intenzivirati aktivnosti u tom pravcu i da će nastojati da dodatno ojača kapacitete policije u cilju povećanja njene efikasnosti i efektivnosti na svim poljima njenog djelovanja.

Šaranović i Terzić
foto: MUP

Šaranović je, kako je saopšteno, posebno istakao važnost boljeg i pravednijeg upravljanja ljudskim resursima policije, navodeći da je to najvažniji resurs unutrašnjih poslova.

"Zato će nastojati da kroz zakonski i efikasniji rad unutrašnje kontrole, rad odjeljenja za antikorupciju i nadzor nad radom policije raditi na poboljšanju klime i pravednijeg odnosa prema kadrovima koji su u prethodnom periodu bili taoci zarobljene institucije, uz punu podršku onim pripadnicima koji svoj posao obavljaju pošteno i časno, u skladu sa pravilima struke", dodaju iz MUP-a.

U razgovoru s Terzićem, kako se navodi, Šaranović je naglasio ne samo značaj kontinuiteta, već i imperativ unapređenja međunarodne saradnje, ističući da je "ključ uspjeha u isklesanom temelju dobrog i produktivnog partnerstva - kako sa našim međunarodnim saveznicima i EU, tako i sa našim susjedima u regionu".

Šaranović je zatražio od direktora Uprave policije analizu svih organizacionih jedinica, kadrovskih potencijala, akcionih planova, strategija i ostalih relevantnih dokumenata, usmjerenih na unapređenje rada Uprave policije.

“Ovim koracima, potvrđujemo našu posvećenost izgradnji snažnog i pravednog policijskog aparata, čuvajući sigurnost i stabilnost naše države", zaključuje se.

Bonus video: