Bijelo Polje: Hadžibegović tvrdi da ga je tukao pomoćnik Direkcije za imovinu, Ličina negirao fizički kontakt

Hadžibegović je nedavno tvrdio, o čemu su "Vijesti" pisale, da je Opština Bijelo Polje preko Sportsko ribolovnog kluba (SRK) "Sinjavac" njegovu zemlju nezakonito poklonila porodici Ranka Dulovića, vlasnicima restorana "Ušće" , što je Dulović demantovao

19362 pregleda 2 komentar(a)
Hajro Hadžibegović, Foto: Jadranka Ćetković
Hajro Hadžibegović, Foto: Jadranka Ćetković

Hajro Hadžibegović (68) iz Gubavča koji živi u Njemačkoj tvrdi da je na njega danas oko 11 časova, u službenim prostorijama Direkcije za imovinu i zaštitu prava Opštine Bijelo Polje fizički nasrnuo pomoćnik direktora te Direkcije Esmer Ličina.

Ličina je za "Vijesti" kazao da to nije tačno, već da je Hadžibegovića izbacio iz kancelarije, nakon što mu je vrijeđao mrtvu majku i da nikakvog kontakta nije bilo.

Hadžibegović je nedavno tvrdio, o čemu su "Vijesti" pisale, da je Opština Bijelo Polje preko Sportsko ribolovnog kluba (SRK) "Sinjavac" njegovu zemlju nezakonito poklonila porodici Ranka Dulovića, vlasnicima restorana "Ušće" , što je Dulović demantovao.

Hadžibegović je ispričao da je došao u zgradu Tužilaštva kako bi se raspitao kod ovlašćenih službenika oko katastarskog prepisa na osnovu kojeg je, navodno, njegova nepokretna imovina, odnosno dio imovine otuđen bez njegove saglasnosti.

"Taj službenik mi je zatražio papire, nakon što sam kazao da je dio moje imovine prepisan porodici Dulović. Komentarisao sam da je tada, kada je moja zemlja prevedena na Opštinu predsjednik bio Tarzan Milošević, da je tu bilo korupcije i da su Fahra Ličina i sudija Medina Mušović učestvovale u tom koruptivnom poslu", kazao je on.

Istakao je da ga je u tom trenutku taj čovjek objema rukama uhvatio za vrat, stezao i govorio: "Mrš napolje, mrš napolje".

"Potom je sklonio ruke sa mog vrata i otvorenim šakama me udario, istovremeno po licu", ispričao je, između ostalog Hadžibegović u policiji, napominjući da se osjeća ugroženo zbog ponašanja tog službenika.

Ličina je ispričao da je Hadžibegović pokucao na vrata njegove kancelarije, da se raspita gdje može da izvadi posjedovni list, a da je on pokušao da ga uputi.

"Pitao sam ga 'šta je problem', a on je kazao da ga mu je zemlja oteta i da su pare uzimale Fahra Ličina i sudija Medina Mušović. Rekao sam mu 'šta to pričaš, sram te bilo, Fahra je moja pokojna majka, izlazi da te ne vidim', na šta je on kazao 'pa što, jesam li nešto slagao'", ispričao je Ličina "Vijestima", ponavljajući da nikakvog kontakta nije bilo.

Njegov kolega sa kojim dijeli kancelariju, samostalni referent za geodetske poslove Stojan Janković je kazao "Vijestima" da se u tom trenutku nalazio u drugoj kancelariji, i da je čuo kada je Ličina govorio tom čovjeku da izađe napolje.

"Nisam vidio jer sam bio u susjednoj kancelariji, ali sam sve čuo, jer su bila otvorena vrata, i nije bilo ni verbalnog kontakta, osim pomenutih riječi da izađe napolje, a kamo li fizičkog, što bi čuo i dežurni policajac, koji se nalazio u blizini", kazao je Janković.

Hadžibegović je kazao da je tek nakon što je stigao u porodičnu kuću u Gubavču vidio da mu je polomljena vještačka vilica, da je jako uzrujan i da ga boli vrat, zbog čega će, kako kazao "Vijestima", potražiti pomoć ljekara.

Bonus video: