SDT će ispitati brisanje Kurtija iz kaznene evidencije

"Podnesak ministra pravde je danas primljen i po njemu je formiran krivični predmet radi utvrđivanja osnova sumnje da je učinjeno krivično djelo iz stvarne nadležnosti specijalnog državnog tužilaštva"

25650 pregleda 56 reakcija 24 komentar(a)
Vukas Radonjić, portparol SDT-a, Foto: Boris Pejović
Vukas Radonjić, portparol SDT-a, Foto: Boris Pejović

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) formiralo je predmet u kojem će ispitati da li je dojučerašnjem generalnom inspektoru Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Artanu Kurtiju nezakonito izbirsana kaznena evidencija.

To je "Vijestima" saopštio portparol SDT-a specijalni tužilac Vukas Radonjić.

"Podnesak ministra pravde je danas primljen i po njemu je formiran krivični predmet radi utvrđivanja osnova sumnje da je učinjeno krivično djelo iz stvarne nadležnosti specijalnog državnog tužilaštva", rekao je Radonjić.

Na jučerašnjoj sjednici Vlade Crne Gore smijenjen je generalni inspektor ANB Kurti, a ministar pravde Andrej Milović je glavnom specijalnom tužiocu Vladimiru Novoviću uputio informaciju o, kako kaže, nezakonitom brisanju Kurtija iz kaznene evidencije.

U dokumentu koji je upućen Novoviću Milović, između ostalog navodi da su na osnovu uvida u kompletirane spise predmeta za Artana Kurija, u postupku njegove rehabilitacije kao osuđenog, službenice tog ministarstva T.P. i N.R. izvršile nezakonito brisanje kazne iz Registra kaznene evidencije i da je za to morao znati doskorašnji ministar Marko Kovač.

Bonus video: