Hadžibegoviću u bjelopoljskoj bolnici konstatovane lakše tjelesne povrede

Nakon incidenta u službenim prostorijama Direkcije za imovinu i zaštitu prava građana

10331 pregleda 21 reakcija 8 komentar(a)
Hadžibegović, Foto: Hajru Hadžibegović/Facebook
Hadžibegović, Foto: Hajru Hadžibegović/Facebook

Hajru Hadžibegoviću (68) iz Gubavča, koji živi u Njemačkoj, koji je tvrdio da ga je prekjuče, u službenim prostorijama fizički napao pomoćnik Direktora Direkcije za imovinu Esmer Ličina, iste večeri u Urgentnom bloku bjelopoljske Bolnice, konstatovane su lakše tjelesne povrede.

To je “Vijestima” juče potvrđeno iz Urgentnog bloka Bolnice u Bijelom Polju, gdje mu je zbog bolova u vratu, na koje se žalio ‘imobilisan vrat’.

U ljekarskom izvještaju nisu opisane povrede, osim što je navedeno da je “konstultovan ortoped - imobilisati vrat Šansovim okovratnikom".

U pojašnjenju koje su zatražile "Vijesti" iz Urgentnog bloka se navodi sljedeće:

“Nakon dijagnostičke obrade u Urgentnom bloku, konstatovano je da se radi o lakšim povredama”, stoji u odgovoru ljekara Urgentnog bloka, koji je preksinoć primio tog pacijenta, i dodaju da je skener pokazao uredan nalaz.

U tom izvještaju, koji je “Vijestima” dostavio Hadžibegović, on navodi da se žalio da je zadobio više udaraca šakom u predjelu glave, da je bio stezan za vrat, te da mu je polomljena zubna proteza.

Ličina je za “Vijesti” ranije kazao da nije tačno da je bilo fizičkog kontakta, već da je Hadžibegovića izbacio iz kancelarije, nakon što mu je vrijeđao mrtvu majku.

Hadžibegović je ranije tvrdio, o čemu su “Vijesti” pisale, da je Opština Bijelo Polje preko Sportsko ribolovnog kluba (SRK) “Sinjavac” njegovu zemlju nezakonito poklonila porodici Ranka Dulovića, vlasnicima restorana “Ušće” , što je Dulović demantovao.

Hadžibegović je ispričao da je došao u zgradu Tužilaštva kako bi se raspitao kod ovlašćenih službenika oko katastarskog prepisa na osnovu kojeg je, navodno, njegova nepokretna imovina, odnosno dio imovine otuđen bez njegove saglasnosti.

“Taj službenik mi je zatražio papire, nakon što sam kazao da je dio moje imovine prepisan porodici Dulović. Komentarisao sam da je tada, kada je moja zemlja prevedena na Opštinu predsjednik bio Tarzan Milošević, da je tu bilo korupcije i da su Fahra Ličina i sudija Medina Mušović učestvovale u tom koruptivnom poslu”, kazao je on.

Istakao je da ga je u tom trenutku taj čovjek objema rukama uhvatio za vrat, stezao i govorio: “Mrš napolje, mrš napolje”.

“Potom je sklonio ruke sa mog vrata i otvorenim šakama me udario, istovremeno po licu”, ispričao je, između ostalog Hadžibegović u policiji, napominjući da se osjeća ugroženo zbog ponašanja tog službenika.

Ličina je ispričao da je Hadžibegović pokucao na vrata njegove kancelarije, da se raspita gdje može da izvadi posjedovni list, a da je on pokušao da ga uputi.

"Pitao sam ga ‘šta je problem’, a on je kazao da ga mu je zemlja oteta i da su pare uzimale Fahra Ličina i sudija Medina Mušović. Rekao sam mu: Šta to pričaš, sram te bilo, Fahra je moja pokojna majka, izlazi da te ne vidim,” na šta je on kazao: “Pa što, jesam li nešto slagao”, ispričao je Ličina “Vijestima”, ponavljajući da nikakvog kontakta nije bilo.

Njegov kolega sa kojim dijeli kancelariju, samostalni referent za geodetske poslove Stojan Janković je kazao je "Vijestima" da se u tom trenutku nalazio u drugoj kancelariji, i da je čuo kada je Ličina govorio tom čovjeku da izađe napolje.

“Nisam vidio jer sam bio u susjednoj kancelariji, ali sam sve čuo, jer su bila otvorena vrata, i nije bilo ni verbalnog kontakta, osim pomenutih riječi da izađe napolje, a kamo li fizičkog, što bi čuo i dežurni policajac, koji se nalazio u blizini”, kazao je Janković.

Naloženo prikupljanje dokaza

Iz Osnovnog državnog tužilaštva "Vijestima" je saopšteno da su upoznati sa događajem u službenim prostorijama Direkije za imovinu i zaštitu prava građana, te da su naložili policiji prikupljanje dokaza i obavještenja, nakon čega će donijeti odluku da li se u nečijim radnjama stiču elementi bila krivičnogdjela za koje se goni po službenoj dužnosti.

Bonus video: