Šaranović: Hapšenja su obećanje građanima da će pravda biti zadovoljena

"Kao ministar unutrašnjih poslova, ponosan sam na rad naših službenika i obećavam da će Ministarstvo unutrašnjih poslova nastaviti da pruža punu podršku u svim naporima usmjerenim na suzbijanje kriminala i korupcije u našoj zemlji", rekao je Šaranović

12152 pregleda 31 reakcija 30 komentar(a)
Šaranović, Foto: MUP
Šaranović, Foto: MUP

Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović je, u vezi sa današnjim hapšenjem bivšeg direktora Uprave policije Slavka Stojanovića i još jedne osobe, kazao da su službenici Specijalnog policijskog odjeljenja pokazali izuzetan profesionalizam i posvećenost.

Rekao je da je ta akcija, sprovedena po nalogu Specijalnog tužilaštva, "jasan dokaz odlučnosti naših organa gonjenja u borbi protiv korupcije i zloupotrebe službenog položaja".

"Hapšenje, koje je rezultat sumnji u zloupotrebu službenog položaja u vezi sa švercom cigareta, pokazuje da niko nije i neće biti iznad zakona i da će svako ko je umiješan u nezakonite radnje biti priveden pravdi. Pohvaljujem efikasnost i posvećenost kako Specijalnog policijskog odjeljenja, tako i Specijalnog državnog tužilaštva, čija je saradnja bila ključna u realizaciji ove operacije", kazao je Šaranović, kako je saopštio MUP.

On je naveo da je ova akcija dio šireg napora države u borbi protiv kriminala i korupcije, i pokazatelj "naše nepokolebljive posvećenosti očuvanju pravne države" i zaštiti interesa svih građana Crne Gore.

"Kao ministar unutrašnjih poslova, ponosan sam na rad naših službenika i obećavam da će Ministarstvo unutrašnjih poslova nastaviti da pruža punu podršku u svim naporima usmjerenim na suzbijanje kriminala i korupcije u našoj zemlji. Uz puno poštovanje prezumpcije nevinosti, ovo hapšenje, kao i sva prethodna, nijesu samo jasna poruka izvršiocima krivičnih djela, već i obećanje građanima da će pravda biti zadovoljena", zaključio je Šaranović.

Bonus video: