Podgorica: Uhapšena jedna osoba, protiv četiri podnesene krivične prijave zbog ulične prodaje droge

Uhapšen je B.L. (25), dok su krivične prijave podnesene protiv B.K. (18), A.R. (27), i M.R. (18)

10165 pregleda 8 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Podgorička policija uhapsila je jednu osobu, te podnijela devet prekršajnih i četiri krivične prijave u cilju suzbijanju ulične prodaje droga, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Uhapšen je B.L. (25), dok su krivične prijave podnesene protiv B.K. (18), A.R. (27), i M.R. (18).

"Podgorička policija je u Bulevaru Zetskih vladara kontrolisala tri lica, B.K. (18), A.J. (18) i N.K. (18), a koja su se nalazili u parkiranom vozilu. Policija je kod B.K. pronašla pvc pakovanje sa sadržajem marihuane. Kriminalističkom obradom došlo se do sumnje da je B.K. nabavio predmetnu opojnu drogu, od koje je napravio tzv. džoint i dao ga na uživanje gore pomenutim licima. Po nalogu državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici protiv B.K. je podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo omogućavanje uživanja opojnih droga", navodi se u saopštenju.

Kako se navodi u saopštenju, kontrola takođe izvršena u krugu jedne fabrike gdje su zatečene četiri osobe.

"Kod T.R. (29) pronađen je tzv. džoint, a nakon prikupljanja obavještenja od zatečenih lica, policija je došla do sumnje da je A.R. (27) pribavila opojnu drogu marihuanu posredstvom B.Ž. (27), a koju je protom dala na uživanje T.R. Po nalogu nadležnog tužioca protiv A.R. je podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršila krivično djelo omogućavanje uživanja opojnih droga", dodaje se.

"Pripadnici Odjeljenja bezbjednosti Podgorica zadruženi za borbu protiv droga su u ulici Meše Selimovića kontrolisali vozilo marke „Fiat 500“, kojom je upravljao M.R. (18), a u kojem se nalazilo još jedno lice, a tom prilikom kod M.R. pronađen jedan tzv. džoint, a na zadnjem sjedištu oko 65 grama marihuane, drobilica i pakovanje rizli. Protiv M.R. su podnijete krivične prijave nadležnim tužiocima zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i krivično djelo omogućavanje uživanja opojnih droga. Slobode je lišen B.L. (25) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Policija je kontrolom u ulici Novaka Miloševa kod njega pronašla u oduzela tri pakovanja sa sadržajem marihuane, drobilicu i vagu za precizno mjerenje", piše u saopštenju UP.

"Podgorička policija je protiv devet osoba podnijela prekršajne prijave zbog učinjenih prekršaja iz Zakona o sprečavanju zloupotrebe droga. Kod ovih lica policija je kontrolama pronalazila manje količine kokaina i marihuane", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: