Transkript razgovora pokazao da su Medenica i Mugoša prisne i poslovno i privatno

O njihovom odnosu svjedoče poruke koje su razmjenjivale, a ta komunikacija prevazilazi granice službenog odnosa - Mugoša od Medenice traži usluge i zahvaljuje joj se, razmjenjuju izraze divljenja i poštovanja, kao i emotikone u obliku srca i poljubaca

69845 pregleda 725 reakcija 70 komentar(a)
Mugoša i Medenica, Foto: PR Centar/Luka Zeković
Mugoša i Medenica, Foto: PR Centar/Luka Zeković

Nekadašnja predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica i sutkinja Suzana Mugoša, predsjedavajuća vijeća u postupku "državni udar", imale su prisan odnos i komunikaciju tokom tog sudskog procesa, iako po sudskoj hijerarhiji ne bi trebalo da je tako, pokazuju transkripti njihovih razgovora, dostavljeni "Vijestima".

O njihovom odnosu svjedoče poruke koje su razmjenjivale, a ta komunikacija prevazilazi granice službenog odnosa - Mugoša od Medenice traži usluge i zahvaljuje joj se, razmjenjuju izraze divljenja i poštovanja, kao i emotikone u obliku srca i poljubaca.

To je samo dio prepiske iz telefona dugogodišnje prve žene crnogorskog pravosuđa, koji je zaplijenjen nakon što je ona 14. aprila 2022. godine uhapšena zbog optužbi da je dio kriminalne grupe koju je navodno formirao njen sin Miloš Medenica.

Krajem januara 2021. godine, Mugoša je od Medenice tražila da joj pomogne - da predsjedniku Višeg suda, koji je u stvari sutkinji Mugoši pretpostavljeni, kaže da ne želi i neće više da bude zamjenica.

"Znam da ste na putu, ali moram da Vas zamolim za pomoć, saopštila sam danas predsjedniku da ne želim i neću da budem zamjenik više, prvo, zato što sam posle stresa od prošle nedelje, dok sam ga mijenjala, završila na infuziju i juče nisam bila na posao, a imala sam moje suđenje. Drugo, što je moje suđenje prioritet i ulazim u završnicu i biću svaki dan u tome, kako sam Vam i rekla. Da bih to završila kako treba moram se osloboditi drugih obaveza. On to ne shvata, a rekla sam mu da sam Vama već to rekla onoga dana kad je bio problem. Rekao je da će pitati Vas, a kolegijum je u četvrtak. Ne mogu i ne želim to više da radim, zato Vas molim da me razumijete i da mi pomognete", šalje ona Medenici 21. januara uveče.

Tadašnja predsjednica Vrhovnog suda odgovara joj da ne brine.

"Reći ću mu. Sjutra ću ga zvati. Ne brini", piše ona.

U martu te godine ponovo pričaju o predmetu za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora 2016. godine, tačnije Mugoša joj referiše da je "rano za mjere", a komentarišu i medijske objave o svjedoku saradniku, Saši Sinđeliću, koji je u jednom momentu tvrdio da je sve lagao.

Transkript Suzana Vesna
foto: Vijesti

Među izdvojenim porukama koje govore o njihovom međusobnom odnosu su i one kojima Medenica poziva Mugošu da je posjeti, ali i sutkinje Višeg suda koja traži pomoć za polaganje ispita za člana svoje familije...

Bonus video: