Bečić: Zaštićenih pojedinaca i kriminalnih grupa biti neće, od države niko neće biti jači

"Ovo je bitka koju ne samo da smo spremni voditi, već i bitka koju ćemo dobiti. Suočavamo se s izazovom koji zahtijeva ne samo hrabrost, već i beskompromisnu posvećenost naših institucija", kazao je potpredsjednika Vlade zaduženog za bezbjednost, unutrašnju politiku, evropske i vanjske poslove

7679 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Gov.me
Foto: Gov.me

Država je spremna za bespoštednu borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije i to je bitka koju ne samo da smo spremni voditi, već i bitka koju ćemo dobiti, kazao je potpredsjednika Vlade zaduženog za bezbjednost, unutrašnju politiku, evropske i vanjske poslove Aleksa Bečić.

On je to kazao tokom susreta sa ministrom unutrašnjih poslova Danilom Šaranovićem.

Kako je saopšten iz Vlade, na sastanku Bečića i Šaranovića utvrđeni su jasni prioriteti u vezi sa pripremom svih organizacionih jedinica za borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

"Ovo je bitka koju ne samo da smo spremni voditi, već i bitka koju ćemo dobiti. Suočavamo se s izazovom koji zahtijeva ne samo hrabrost, već i beskompromisnu posvećenost naših institucija", kazao je Bečić.

Potpredsjednik Vlade je, kako se navodi u saopštenju dao jasne smjernice Ministarstvu unutrašnjih poslova, odnosno da nema mjesta za toleranciju bilo kakvog oblika kriminala u Crnoj Gori i da zajednička poruka kriminalcima mora biti nedvosmislena "vaše vrijeme je isteklo".

"Učvršćujemo temelje našeg pravosudnog sistema, opremamo Upravu policije naprednom tehnologijom i stručnim kadrovima, te unaprjeđujemo uslove rada u svim organizacionim jedinicama. Unutrašnja kontrola i Odjeljenje za antikorupciju dobijaju sve neophodne resurse za sprovođenje rigoroznih istraga i postupaka, osiguravajući da svaki službenik radi u skladu s najvišim standardima integriteta", rekao je Šaranović.

On je poručio građanima da su njihova sigurnost i dobrobit najviši prioritet Vlade.

"Ove mjere su korak ka stvaranju društva u kojem pravda prevladava, a zakon se jednako primjenjuje na sve", naglasio je Šaranović.

Bečić je takođe naveo da Vlada stoji čvrsto u svojoj posvećenosti "da očisti ulice i institucije od kriminala i korupcije".

"Jer zaštićenih pojedinaca i kriminalnih grupa biti neće. Nećemo se povući, nećemo odustati. Naša je obaveza da gradimo Crnu Goru koja je sigurna, pravedna, i gdje je svaki građanin zaštićen. Ovo je naša borba, i mi ćemo je dobiti, a od države niko neće biti jači", rekao je Bečić.

Bonus video: