Petričeviću i Pavićeviću produžen pritvor za još tri mjeseca

Petričević i Pavićević su uhapšeni po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, zbog sumnje da su počinili krivično djelo - stvaranje kriminalne organizacije i trgovina ljudima

19003 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Vijeće Vrhovnog suda Crne Gore donijelo je odluku o produženju pritvora za još tri mjeseca Bojanu Petričeviću i Periši Pavićević.

Kako je saopšteno iz Vrhovnog suda Crne Gore odluku je donijelo Vijeće tog suda odlučujući o predlogu Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore.

Petričević i Pavićević su uhapšeni po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, zbog sumnje da su počinili krivično djelo - stvaranje kriminalne organizacije i trgovina ljudima.

"Vijeće Vrhovnog suda u sastavu sutkinje Seke Piletić kao predsjednice vijeća i sudija Zorana Šćepanovića i Milenke Seke Žižić kao članova vijeća, produžilo je pritvor okrivljenom B. P. zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije iz člana 401a stav 1 u vezi sa stavom 6 Krivičnog zakonika Crne Gore (KZCG) i produženog krivičnog djela trgovina ljudima iz člana 444 stav 1 u vezi sa članom 49 KZCG. Okrivljenom P. P. pritvor je produžen zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije iz člana 401a stav 2 u vezi sa stavovima 1 i 6 KZCG i produženog krivičnog djela trgovina ljudima iz člana 444 stav 1 u vezi sa članom 49 KZCG", navode iz Vrhovnog suda.

U saopštenju podsjećaju da je okrivljenima B. P. i P. P. pritvor određen rješenjem sudije za istragu Višeg suda u Podgorici 6. septembra 2023. godine, a produžen rješenjem vijeća tog suda 2. oktobra 2023. godine.

"Tako da po rješenju Vrhovnog suda Crne Gore pritvor može trajati do 4. marta 2023. godine", zaključuju u saopštenju.

Bojan Petričević je jedan od vlasnika firmi "A Cop" i "PS gradnja", a zajedno sa Pavićevićem i njim, uhapšeni su bili Meliha Dacić, Filip Perić, Igor Novaković i Milorad Živaljević.

Bonus video: