Jovanović: Pravda djelimično zadovoljena, očekujem da SDT procesuira Katnića i Đukanovića

"Za sve ovo vrijeme bili smo označeni kao “pripadnici organizovanog kriminala” i“ državni neprijatelji” od strane političkih oponenata ali i pojedinih današnjih koalicionih partnera a tada opozicionih subjekata"

12506 pregleda 9 komentar(a)
Nikola Jovanović, Foto: Opština Budva
Nikola Jovanović, Foto: Opština Budva

Predsjednik Skupštine opštine Budva Nikola Jovanović kazao je, nakon što je Specijalna tužiteljka Tanja Čolan Deretić danas na suđenju u Višem sudu u Podgorici odustala od krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije u predmetu protiv okrivljenih Nebojše Medojevića i ostalih, da je pravda djelimično zadovoljena.

"Očekujem da će SDT procesuirati nalogodavce montiranog slučaja - Milivoja Katnića i Mila Đukanovića", naveo je Jovanović.

On je dodao da, nakon sedam godina od pokretanja montiranog političkog procesa od strane SDT i Milivoja Katnića, "SDT je odustalo od optužbi protiv nas, čime smo dokazali da smo za svo ovo vrijeme bili politički gonjeni od strane “institucija” koje su se nalazile u kandžama DPS i organizovanog kriminala".

Suprotno pravnoj praksi, kako je kazao Jovanović, morali su da dokazuju svoju nevinost i "u tome uspjeli do te mjere da je SDT moralo da odustane od soptvenih optužbi".

Dodao je i da im se sudilo "bez ijednog materijalnog dokaza, činjenice, izjave svjedoka pa čak i indicije".

"Sudilo nam se isključivo zbog političkog djelovanja protiv režima Mila Đukanovića na šta smo ponosni”, kazao je Jovanović i dodao:

“Za sve ovo vrijeme bili smo označeni kao “pripadnici organizovanog kriminala” i“ državni neprijatelji” od strane političkih oponenata ali i pojedinih današnjih koalicionih partnera a tada opozicionih subjekata. S obzirom da je institut “crvenog obraza” odavno isčezao u Crnoj Gori, ne očekujem da će iko osjetili bilo kakvi nelagodu ili kajanje. Porodicama nevino optuženih nije bilo lako jer su preživljavali medijsku hajku od hapšenja, određivanja pritvora do svakog ročišta suđenja. Pokušali su da nam ukaljaju ugled i čast a postigli su suprotno.

Pokazali su, kako je kazao, svima u Crnoj Gori da su ukaljali poziv tužioca, policajaca i sudija.

"Ovo je još jedan dokaz da su optužbe naređivane sms porukama, istrage vođene po političkom diktatu, a presude određivane po finansijskom i političkom tarifniku. Nisu uspjeli da nas slome već da nas ojačaju. Danas možemo da kažemo da je pravda djelimično zadovoljena a da za potpunost čekamo da SDT procesuira nalogodavce ovog montiranog slučaja na čelu sa Milom Đukanovićem i Milivojem Katnićem i drugim pomagačima koji su montirajuci i sprovodeci ovaj proces organizovali kriminalnu grupu sa namjerom da nas politički eliminišu”, rekao je Jovanović.

Bonus video: