Šaranović naredio unutrašnjoj kontroli da ispita postupanje policajaca koji su obezbjeđivali Lazovića

"Ovi koraci su od vitalnog značaja za očuvanje zakonitosti i profesionalizma unutar naše policijske službe, te potvrđuju posvećenost vladavini prava i pravednosti. Naš cilj je da osiguramo da Uprava policije postane sinonim za integritet i poštovanje zakona, što je temelj zaštite sigurnosti naših građana"

34640 pregleda 24 reakcija 23 komentar(a)
Šaranović, Foto: MUP
Šaranović, Foto: MUP

Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović naredio je Odjeljenju za unutrašnju kontrolu policije da hitno sprovedu mjere i radnje u cilju ispitivanja zakonitosti postupanja policijskih službenika koji su obezbjeđivali Zorana Lazovića.

On je najavio da će se opsežna kontrola nastaviti.

Iz policije ranije danas saopšteno da su ispred Osnovnog suda u Ulcinju, legitmisali Podgoričane Zorana Lazovića, (65), Dražena Miranovića (39), Željka Radunovića (45) Slavka Markovića (48) iz Nikšića i Neška Jaredića (45) iz Bara.

"Na prvom sastanku sa direktorom i pomoćnicima Uprave policije postavio sam ključno pitanje o angažmanu pripadnika Uprave policije u obezbjeđivanju pojedinaca koji nijesu formalno klasifikovani kao štićena lica prema važećim zakonskim propisima. Ovo pitanje nije samo administrativne prirode, već odražava dublje razumijevanje naše posvećenosti pravdi i zakonitosti. Zahtijevao sam da se utvrde činjenice u ovom slučaju, i insistirao na tome da svi pripadnici Uprave policije koji su postupali van granica zakona budu adekvatno sankcionisani, u skladu sa zakonom", naveo je Šaranović u saopštenju.

Dodao je da mjera nije usmjerena samo ka održavanju discipline, već i prema jačanju povjerenja javnosti u integritet naše policijske službe.

"Kontrola lica Z.L., oko kojeg su se nalazili aktivni pripadnici Uprave policije, je ilustracija novog pristupa koji je uspostavljen u vođenju Uprave. Ovaj slučaj je bio pokretač za uvođenje strožijih kontrola i transparentnosti u našim operacijama. U skladu s tim, naložio sam Odjeljenju za unutrašnju kontrolu policije da hitno sprovedu mjere i radnje u cilju ispitivanja zakonitosti postupanja policijskih službenika koji su obezbjeđivali lice Z.L., i istovremeno najavljujem da će se opsežna kontrola nastaviti. Ovi koraci su od vitalnog značaja za očuvanje zakonitosti i profesionalizma unutar naše policijske službe, te potvrđuju posvećenost vladavini prava i pravednosti. Naš cilj je da osiguramo da Uprava policije postane sinonim za integritet i poštovanje zakona, što je temelj zaštite sigurnosti naših građana", zaključio je Šaranović.

Bonus video: