Šaranović i Bečić: Akcija na Cetinju potvrda neselektivnosti u borbi protiv kriminala

"Ponosan sam na hrabre policijske službenike, jer njihov rad daje snagu i sigurnost našoj zemlji i poručuje da nema mjesta za kriminal u našem društvu, ma od kog dolazio"

27530 pregleda 41 reakcija 41 komentar(a)
Šaranović i Bečić, Foto: Gov.me
Šaranović i Bečić, Foto: Gov.me
Ažurirano: 10.12.2023. 12:46h

Ministar unutrašnjih poslova (MUP) Danilo Šaranović i potpredsjednik Vlade Aleksa Bečić saopštili su da je policijska akcija sprovedena na Cetinju potvrda "neselektivnosti u borbi protiv svih oblika kriminala".

Jutros su na Cetinju uhapšeni Blažo Pejović (34) Vukan Vujačić (28) i Vlado Vulićević (28), a hapšenje su sproveli službenici sektora za borbu protiv kriminala kojim rukovodi pomoćnik direktora UP Lazar Šćepanović. Oni se sumnjiče da su 13. septembra pokušali da postave improvizovanu eksplozivnu napravu ispod automobila Tojota Rav4 koji koristi Gojko Simović sa Cetinja.

"Jutrošnja akcija sprovedena na Cetinju od strane Sektora za borbu protiv kriminala Uprave policije, kojim rukovodi novopostavljeni Lazar Šćepanović, uz saradnju sa službenicima Regionalnog centra bezbjednosti 'Centar' i taktičkim jedinicama Sektora policije posebne namjene, ne samo da oslikava profesionalizam i predanost naših službi bezbjednosti, već i potvrđuje našu neselektivnost u borbi protiv svih oblika kriminala", rekao je Šaranović.

Dodaje da je misija da se obezbijedit da se svaki građanin osjeća sigurnost i zaštitu od kriminalnih djela.

"U tom duhu, želim da poručim svim građanima da Ministarstvo unutrašnjih poslova i Uprava policije neće prezati pred izazovima u očuvanju zakona i reda. Snažno stojimo u odbrani pravde, ne praveći razliku između različitih grupa ili pojedinaca. Svaki oblik kriminala suočava se sa istom odlučnošću i efikasnošću naših službi, što potvrđuje i jutrošnja akcija. Ponosan sam na hrabre policijske službenike, jer njihov rad daje snagu i sigurnost našoj zemlji i poručuje da nema mjesta za kriminal u našem društvu, ma od kog dolazio. Uz zahvalnost pripadnicima policije, pozivam sve građane da budemo zajedno na putu izgradnje sigurnijeg i pravednijeg društva", kazao je Šaranović.

Bečić: Važan korak u borbi za sigurniju i pravedniju Crnu Goru

Potpredsjednik Vlade Aleksa Bečić kazao je da akcija na Cetinju pokazuje odlučnost države da se suprostavi svim oblicima kriminala, bez obzira na njihovu pripadnost ili uticaj.

"Ovo je važan korak u našoj neprekidnoj borbi za sigurniju i pravedniju Crnu Goru, te da sprovedene reforme već daju vidljive rezultate. Ovo je i snažan signal beskompromisnosti, tako da nema te kriminalne grupe, kriminalca ili učinioca krivičnog djela, koji može biti spokojan. Posebno sam ponosan na hrabrost i predanost naših službenika, koji svakodnevno sprovode najsloženije aktivnosti da bi zaštitili naše građane i očuvali zakonitost i red u našem društvu. Obećavam da će Vlada Crne Gore nastaviti da podržava sve napore u borbi protiv organizovanog kriminala i da će uvijek djelovati u interesu svih naših građana, štiteći njihovu bezbjednost. Zajedno, možemo izgraditi snažniju, sigurniju i pravedniju Crnu Goru za sve nas", rekao je Bečić.

Bonus video: