Simović uvjeren da Vujačić nema veze sa podmetanjem eksploziva ispod njegovog automobila

Advokat Jovanović rekao da je Simović pred tužiteljkom iznio i određena saznanja u odnosu na preostala okrivljena lica. "I da ga citiram, rekao je - ako Vukan treba da ide u zatvor zbog ovog događaja, onda slobodno pošaljite mene", rekao je Jovanović

25781 pregleda 9 komentar(a)
Simović, Foto: Boris Pejović
Simović, Foto: Boris Pejović

Cetinjanin Gojko Simović jutros je pred tužiteljkom Anom Radović rekao da je ubijeđen da Vukan Vujačić nema veze sa podmetanjem eksploziva ispod njegovog automobila, i da mu je jučerašnje hapšenje namješteno.

To je, nakon saslušanja svjedoka oštećenog kazao Simovićev pravni zastupnik, advokat Stefan Jovanović.

Jovanović i Simović
Jovanović i Simovićfoto: Boris Pejović

Zbog podmetanja eksploziva ispod automobila Simovića, i pokušaja ubistva tog Cetinjanina, juče su uhapšeni Vujačić (28), Blažo Pejović (34) i Vlado Vulićević (28).

"Rekao je da je ubijeđen da Vukan Vujačić nema nikakve veze sa tim krivičnim djelom, jer sa istim, odnosno sa porodicom Vujačić je u prijateljskim i kumovskim odnosima. Izjavio je i da je zaista sramotno što se radi porodici Vujačić vezano za ovaj događaj, a iznio je i određena saznanja u odnosu na preostala okrivljena lica", kazao je Jovanović.

Jovanović
Jovanovićfoto: Boris Pejović

Jovanović je istakao da se komentarisanjem policijskih akcija, sa visokih državnih pozicija, narušava pretpostavka nevinosti i vrši neprimjeren pritisak na tužilački organ.

Simović
Simovićfoto: Boris Pejović

"Ponavljam, moj klijent je danas dao iskaz u kom je decidno odbacio mogućnost da okrivljeni Vukan Vujačić ima bilo kakve veze sa ovim događajem. I da ga citiram, rekao je - ako Vukan treba da ide u zatvor zbog ovog događaja, onda slobodno pošaljite mene. Toliko je ubijeđen da Vujačić sa tim nema nikakve veze", rekao je pravni zastupnik oštećenog, citirajući izjavu svog klijenta datu pred tužiteljkom...

Bonus video: