Brđanin direktor Uprave policije

Vlada donijela odluku nakon presude Upravnog suda

32078 pregleda 171 reakcija 35 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Dosadašnji vršilac dužnosti direktora Uprave policije Nikola Terzić razriješen je sa te dužnosti, a Vlada je istovremeno za novog šefa policije izabrala Zorana Brđanina.

To je uslijedilo nakon odluke Upravnog suda.

Terzić je tražio od Vlade Spajića da ga hitno razriješe, kako bi nesmetano mogla da se sprovede pravosnažna sudska odluka.

"Tačno je da sam tražio od Vlade da me hitno razriješe, jer ne želim da učestvujem u sudsko-političkom kockanju, niti da otežavam sprovođenje pravosnažnih sudskih odluka", rekao je Terzić "Vijestima".

Iako u ovom trenutku Brđanin nije opcija koja je prihvatljiva, zajednički stav je da se meritorna presuda Upravnog suda mora poštovati.

Do kada će Brđanin biti direktor UP ostaje da se vidi, a ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović u današnjem intervjuu "Vijestima", pojasnio je da on može biti razriješen samo ako skupštinski Odbor za bezbjednost i odbranu odbije neki od njegovih izvještaja o rezultatima u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, koje je UP dužna da dostavi parlamentu dva puta godišnje.

Bonus video: