Terzić predao dužnost Brđaninu i odrekao se obezbjeđenja

Terzić je za Vijesti potvrdio da je večeras izvršena primopredaja dužnosti između njega i direktora Uprave policije Zorana Brđanina

40847 pregleda 42 reakcija 40 komentar(a)
Terzić, Foto: Boris Pejović
Terzić, Foto: Boris Pejović

Zoran Brđanin u 18 sati preuzeo je od Nikole Terzića upravljanje crnogorskom policijom, saznaju Vijesti.

Primopredaja dužnosti izvršena je nakon što je Vlada, ranije danas, prihvatajući Terzićev zahtjev, razriješila tog policajca dužnosti.

Terzić je za Vijesti potvrdio da je večeras izvršena primopredaja dužnosti između njega i direktora Uprave policije Zorana Brđanina.

"Želim da zahvalim svim kolegama na dosadašnjem radu i podršci, a takođe napominjem da se odričem policijskog obezbjeđenja, te da sam dostupan svima onima koji su poručili da ću nakon predaje dužnosti morati da se sakrijem u mišiju rupu", kazao je Terzić, saopšteno je iz Uprave policije.

Upravni sud poništio je 7. decembra rješenje o razrješenju bivšeg direktora Uprave policije Zorana Brđanina, a odluka je donijeta u sporu pune jurisdikcije.

Presuda je stigla u jeku nesuglasja na relaciji Demokrate - PES, a zbog pregovora o podjeli ključnih pozicija u Upravi policije (UP) ali i Agenciji za nacionalnu bezbjednost (ANB).

Istog dana ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović saopštio je da neće vraćati Brđanina na mjesto direktora Uprave policije, jer smatra da mu to zakonom ne pripada.

Nedugo zatim, Šaranović je kazao da je Brđanin direktor UP, objasnivši da se do tog tumačenja došlo kroz komunikaciju sa "najeminentnijim pravnim stručnjacima" u državi.

Šaranović je juče Vijestima kazao da Brđanin može biti razriješen s te funkcije smo ako skupštinski Odbor za bezbjednost i odbranu odbije jedan od njegovih izvještaja o rezultatima u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Bonus video: