Apelacioni sud potvrdio presudu: Gondiju 30 godina zatvora zbog ubistva Dojčlandera

Ubistvo se desilo u Budvi 2007. godine, kada su Stošić i Gondi ubili Dojčlandera udarajući ga metalnom šipkom

13146 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Apelacioni sud Crne Gore potvrdio je presudu Višeg suda u Podgorici kojom je Kristian Gondi osuđen na 30 godina zatvora zbog ubistva njemačkog državljanina Klausa Dojčlandera.

Gondi je osuđen za teško ubistvo, kao saizvršilac sa sada pravnosnažno osuđenim Radem Stošićem.

"Odlučujući o žalbi branioca optuženog, vijeće Apelacionog suda je ocijenilo da u prvostepenom postupku nisu počinjene bitne povrede odredaba krivičnog postupka iz čl. 386 st. 1 ZKP-a, na koje ovaj sud kao drugostepeni pazi po službenoj dužnosti, što znači ni bitne povrede na koje se ukazuje žalbom branioca optuženog. Ocijenjeno je da prvostepena presuda sadrži razloge o odlučnim činjenicama iz kojih se pouzdano zaključuje da je optuženi Gondi Kristian kao saizvršilac izvršio krivično djelo teško ubistvo, na način kako je opisano u istoj presudi i da je prvostepeni sud pravilno cijenio sve izvedene dokaze i na utvrđeno činjenično stanje pravilno primijenio Krivični zakonik kada je radnju optuženog Gondi Kristiana pravno ocijenio kao krivično djelo teško ubistvo iz čl. 144 st. 1 tač. 4 u vezi čl. 23 Krivičnog zakonika", navodi se u obrazloženju.

Gondi je 2021. godine izručen Crnoj Gori iz Srbije.

On i Stošić su 7. februara 2005. godine u Budvi, sa umišljajem iz koristoljublja ubili Dojčlandera udarajući ga metalnom šipkom nanoseći mu tjelesne povrede od kojih je nastupila smrt.

Bonus video: