Peroviću, Ojdaniću i Lambuliću pritvor produžen za još tri mjeseca

Peroviću, Ojdaniću i Lambuliću pritvor je određen Rješenjem sudije za istragu Višeg suda u Podgorici 9. oktobra 2023.godine, a produžen Rješenjem vijeća tog suda 7. novembra 2023. godine, tako da po Rješenju Vrhovnog suda Crne Gore pritvor im može trajati do 8. aprila 2024. godine

11913 pregleda 3 komentar(a)
Jedno od privođenja Vjekoslava Lambulića na saslušanje, Foto: Printscreeen
Jedno od privođenja Vjekoslava Lambulića na saslušanje, Foto: Printscreeen

Budvanima Radovanu Rašu Peroviću i Bojanu Ojdaniću i Podgoričaninu Vjekoslavu Lambuliću pritvor je produžen za još tri mjeseca, odnosno do 8. aprila 2024. godine

To je odlučilo Vijeće Vrhovnog suda Crne Gore, odlučujući o predlogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) od 29. decembra 2023. godine za produženje pritvora.

"Vijeće Vrhovnog suda u sastavu sutkinje Milenke Seke Žižić kao predsjednice vijeća i sudija Zorana Šćepanovića i Seke Piletić kao članova vijeća, produžilo je pritvor okrivljenom V.L. zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije iz člana 401a stav 2 u vezi stavova 1 i 6 Krivičnog zakonika Crne Gore i dva krivična djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 300 stav 1 u vezi člana 23 stav 2 Krivičnog zakonika Crne Gore. Protiv okrivljenog R.P. zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije iz člana 401a stav 2 u vezi stavova 1 i 6 Krivičnog zakonika Crne Gore i tri krivična djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 300 stav 1 u vezi člana 23 stav 2 Krivičnog zakonika Crne Gore. Protiv okrivljenog B.O. zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije iz člana 401a stav 2 u vezi stavova 1 i 6 i dva krivična djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 300 stav 1 u vezi člana 23 stav 2 i pranje novca iz člana 268 stav 3 u vezi stava 1 i člana 23 stav 2 Krivičnog zakonika Crne Gore", piše u saopštenju Vrhovnog suda koje je objavljeno na sajtu te institucije.

Peroviću, Ojdaniću i Lambuliću pritvor je određen Rješenjem sudije za istragu Višeg suda u Podgorici 9. oktobra 2023.godine, a produžen Rješenjem vijeća tog suda 7. novembra 2023. godine, tako da po Rješenju Vrhovnog suda Crne Gore pritvor im može trajati do 8. aprila 2024. godine.

Oni su uhapšeni 8. oktobra po nalogu SDT-a, u akciji tog tužilaštva i Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO).

Lisice na ruke stavljene su im zbog sumnje da su počinili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Bonus video: