Osumnjičeni za ubistvo Vlaovića hospitalizovan nakon gutanja žileta

Nakon obrade u bolnici, a zbog navodnog odbijanja saradnje s ljekarima, Tanasković je u ponedjeljak vraćen u zatvor. Ipak, dan poslije, ponovo je pod pratnjom naoružanih policijskih specijalaca prevezen u splitsku bolnicu

6405 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Zatvorenik Duško Tanasković (30) iz Srbije, kojem se u Hrvatskoj sudi za likvidaciju državljanina Crne Gore Gorana Vlaovića, ubijenog 2022. na Pagu, hospitalizovan je u ponedjeljak u Splitu zbog povreda u ustima i ždrijelu koje su nastale nakon što je najvjerovatnije u ćeliji progutao žilet, prenosi Slobodna Dalmacija, pozivajući se na nezvanične informacije.

Nakon obrade u bolnici, a zbog navodnog odbijanja saradnje s ljekarima, Tanasković je vraćen istog dana u zatvor. Ipak, dan poslije, u utorak, ponovo je pod pratnjom naoružanih policijskih specijalaca prevezen u splitsku bolnicu.

Vlaović je navodno bio pripadnik škaljarskog kriminalnog klana.

Sutkinja Ana Brkić, koja vodi Tanaskovićev predmet, nije dobila zvanično obavješenje iz splitskog zatvora, a niti njegov splitski odvjetnik Vinko Gulišija nije imao nikakvih saznanja, piše Slobodna Dalmacija. Iz hrvatskog Ministarstva pravosuđa su za taj medij kratko odgovorili da je “iz zatvora u Splitu u vanjsku zdravstvenu ustanovu sproveden istražni zatvorenik zbog sumnje na moguće gutanje oštrica”.

Isti medij navodi, pozivajući se na nezvanične informacije, da je Tanasković u novembru prošle godine prebačen iz zadarskog u splitski zatvor zbog bezbjednosnih razloga. Još dok je bio u Zadru, kako se kasnije ispostavilo na suđenju, gutao je žilete omotane selotejpom i upaljače.

Bonus video: