Petar Lazović: Optužnica je zavjera protiv mene i politička trgovina

"I pored tolike nepravde koju konstantno trpim od državnih organa, i ako sam se sam javio policiji i nadležnim organima i samoinicijativno predao lične stvari i dokumenta, 19 mjeseci kasnije poručujem svim donosiocima odluka u Crnoj Gori da ću hrabro i dostojanstveno podnositi sve ono što mi je unaprijed pripremljeno"

29723 pregleda 73 reakcija 73 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Uhapšeni policajac Petar Lazović kazao je da se nalazi u pritvoru 19 mjeseci, bez ijednog dokaz.

On je to kazao danas pred vanraspravnim vijećem Višeg suda u Podgorici, koje je održalo kontrolu optužnice protiv predsjednika Opštine Budva, Mila Božovića i ostalih optuženih.

Lazović je rekao da je ova optužnica zavjera protiv njega i njegove porodice, kao i da je politička trgovina.

"Ja sam u pritvoru 19 mjeseci, bez ijednog dokaz. I pored tolike nepravde koju konstantno trpim od državnih organa, i ako sam se sam javio policiji i nadležnim organima i samoinicijativno predao lične stvari i dokumenta, 19 mjeseci kasnije poručujem svim donosiocima odluka u Crnoj Gori da ću hrabro i dostojanstveno podnositi sve ono što mi je unaprijed pripremljeno. Jasno je svima da je meni u maju 2022. unaprijed presuđeno i to na nečastan način", kazao je Lazović.

Dodao je da se njemu ne sudi na osnovu zakona, već na osnovu imena i prezimena.

Sredinom septembra prošle godine, Specijalno državno tužilaštvo (SDT) je podiglo optužnicu protiv takozvanog policijskog narko kartela, kojom je obuhvatilo 21 osobu, među kojima je i Božović - optužen za stvaranje kriminalne organizacije i šverc droge, ali i policijski funkcioner Dejan Knežević kome će se eventualno suditi za odavanje tajnih podataka i zloupotrebu službenog položaja.

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) podiglo je optužnicu protiv 21 okrivljenog. Optuženi su Milo Božović, Radoje Zvicer, Ljubo Milović, Dejan Knežević, Mileta Ojadnić, Ivan Stamatović, Nebojša Bugarin, Petar Lazović, Milan Popović, Miloš Mišurović, Marko Novaković, Ivan Nikolić, Goran Stojanović, Božidar Jabučanin, Aleksandar Keković, Vladimir Bajčeta, Tihomir Adžić, Filip Zindović (Kljajević), Darko Knežević, Dražen Milović, Ivan Mijatović.

Bonus video: