Sud u Kolašinu odbio da u pritvor pošalje osumnjičenog za seksualno uznemiravanje

Osumnjičenom izrečena blaža mjera - zabrana napuštanja stana

26388 pregleda 19 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 28.01.2024. 14:46h

Sudija za istragu Osnovnog suda u Kolašinu odbio je da u pritvor pošalje Kolašinca D.Š. (60) osumnjičenog za nedozvoljene polne radnje nad sugrađankom.

Prema nezvaničnim saznanjima Vijesti, istražni sudija nije uvažio predlog Osnovnog državnog tužilaštva u Kolašinu, već je osumnjičenom izrekao blažu mjeru - zabranu napuštanja stana.

Odjeljenje bezbjednostI (OB) u petak je ODT podnijelo krivičnu prijavu protiv D.Š, zbog sumnji da je izvršio krivično djelo nedozvoljene polne radnje na štetu sugrađanke.

Nakon saslušanja, ODT je odredilo zadržavanje do 72 sata.

Uprava policije je saopštila da se D.Š. sumnjiči da je seksualno uznemiravao 22-godišnju djevojku.

"Službenici Regionalnog centra bezbjednosti 'Sjever' – Odjeljenja bezbjednosti Kolašin su, postupajući po prijavi, lišili slobode D.Š. (60) iz Kolašina zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljene polne radnje. On je, kako se sumnja, počinio ovo krivično djelo na svom radnom mjestu na štetu zaposlene ženske osobe stare 22 godine, na način što je seksualno uznemiravao. Po nalogu državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kolašinu osumnjičeni D.Š. je lišen slobode, a nakon saslušanja kod državnog tužioca njemu je određeno zadržavanje do privoda nadležnom sudiji za istragu", saopštila je Uprava policije.

Bonus video: