Šaranović o hapšenju Camgoza: Ovo nije samo uspjeh sistema, već i simbol naše odlučnosti da stanemo na put nepravdi

"Pohvaljujem rad Sektora za borbu protiv kriminala, na čijem čelu se nalazi pomoćnik direktora Uprave policije, Lazar Šćepanović"

16343 pregleda 32 reakcija 32 komentar(a)
Šaranović, Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova
Šaranović, Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova

Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović pohvalio je rad Sektora za borbu protiv kriminala (SPBK), čiji su pripadnici danas uhapsili turskog državaljanina Binalija Camgoza, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

On je istakao da su posvećenost i stručnost u prikupljanju dokaza doveli do hapšenja Binalija Camgoza, osobe koju turske vlasti terete za izvršenje niza teških krivičnih djela.

Šaranović je kazao da ovaj događaj nije samo uspjeh sistema MUP-a, već i simbol njihove odlučnosti da se stane na put nepravdi i kriminalu.

"Pohvaljujem rad Sektora za borbu protiv kriminala, na čijem čelu se nalazi pomoćnik direktora Uprave policije, Lazar Šćepanović. Posvećenost i stručnost u prikupljanju dokaza doveli su do hapšenja Binalija Camgoza, osobe koju turske vlasti terete za izvršenje niza teških krivičnih djela", navodi se u saopštenju.

"Camgoz, koji se nadao slobodi, sada se suočava s pravdom i od strane crnogorskih vlasti, pod optužbom za krivično djelo propisano članom 415 st. 1 Krivičnog zakonika Crne Gore", dodao je Šaranović.

"Ovaj slučaj je samo jedan u nizu koji pokazuje našu odlučnost da se suočimo sa komplikovanim izazovima i neprestano radimo na očuvanju sigurnosti i pravde u našoj zemlji. Ponosan sam na naš tim i na sve one koji rade na tome da Crna Gora ostane sigurno i pravedno društvo", zaključuje se u saopštenju.

Camgoz je 6. jula 2022. godine uhapšen u Podgorici, a iz Uprave policije tada je saopšteno da je kod sebe imao falsifikovani pasoš u kom je upisano ime Mehmet Ali Bayhan.

S njim je privedeno još pet turskih državljana, a turski mediji tada su objavili da su i oni na potjernici njihovih vlasti.

Camgoz je navodno vođa organizovane kriminalne grupe, a prema pisanju turskih medija, u krivični dosije upisani su mu razni zločini, ubistva, ranjavanje, otmica, pritvor, iznuda i mučenje počinjeni u Izmiru i okolini, nezakonita naplata čekova i obveznica...

U oktobru 2021. godine policija Turske krenula je u akciju hapšenja članova njegove kriminalne grupe, ali je Camgoz već tada bio na sigurnom, u Gruziji. Na spisku za hapšenje pripadnici Policijske uprave pokrajine Izmir, odnosno njihovog Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala, tog dana imali su 57 članova Camgozove bande.

Uhapsili su 35, a hapšenje su izbjegli Camgoz i još 21 član tog klana.

U septembru 2022. godine, u Istražnom zatvoru u Spužu pretresena je ćelija u kojoj je boravio sa još pet pripadnika organizovane kriminalne grupe kavački klan.

To je učinjeno samo nekoliko dana nakon što je policija Turske utvrdila da su članovi kriminalnog klana Camgoza, učestvovali u ubistvu apsolutnog vođe škaljarskog klana Jovana Vukotića.

Bonus video: